utasmDin acest sezon, Liga a II-a se dispută după sistemul cu campionat regulat, tur – retur, plus play-off sau play-out, în funcţie de clasament. Echipele care încheie sezonul regulat în prima jumătate vor evolua în play-out.
După încheierea campionatului regulat, atât în play-off, cât şi în play-out, se porneşte doar cu punctajul realizat în meciurile directe, jucate între respectivele şase echipe. În play-out, punctajul obţinut cu echipele din prima jumătate nu va fi luat în considerare. Vor retrograda în Liga 3, formaţiile ca ocupă locurile 10 – 12 în play-out.
Ajungând la UTA, ea mai are doar şanse teoretice pentru play-off, astfel că toate calculele trebuie reduse la zone inferioare a seriei, unicul obiectiv fiind salvarea de la retrogradare. Asta, bineînțeles, dacă echipa pregătită de Eugen Trică va mai lua startul în primăvară.
La compararea clasamentului de final de an, cu cel realizat între echipele din zona play-out se poate observa că echipa arădeană va avea mari probleme să rămână în liga secundă şi că este obligată să recupereze destule puncte în meciurile directe cu formaţiile din zona de jos. Până la finalul campionatului regulat, arădenii mai au de jucat cu Olimpia Satu Mare, în deplasare și cu CS Mioveni, Minerul Motru și FC Olt, pe teren propriu, dintre formațiile clasate în acest moment în zona play-out.
Clasament pentru play-out:
7. FC Olt  14 p. golaveraj 7 – 2
8. CS Mioveni 11 p. golaveraj 10 – 9
9. FC Bihor  9 p. golaveraj 6 – 7
10. Olimpia Satu Mare 8 p. golaveraj
5 – 1
11. Minerul Motru 4 p. golaveraj 6 – 10
12.  UTA 4 p. golaveraj 4 – 8

Recomandările redacției