macelariPecicanii sunt invitați în ultima duminică din acest an la… tradiţionalul concurs gastronomic intitulat „Pomana Porcului, Pecica”. Organizat de Primăria Oraşului Pecica şi Consiliul Local și ajuns la a IV-a ediție, concursul se poate spune că a intrat în tradiția locului. La el participă de asemenea și invitați din Ungaria.
Manifestarea va începe dis-de-dimineață, la ora 7, cu întâlnirea echi­pelor, la ora 8 fiind deschiderea oficială. Se va ține apoi o scurtă slujbă religi­oasă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă.
„Concursul va demara cu sacrificarea porcilor, care se va face prin asomare de către un specialist și se va termina la orele prânzului cu jurizarea mezelurilor realizate de echipe, spectatorii având ocazia să guste din acestea“, ne preciza Pavel Sinka, din partea organizatorilor. De asemenea, cunoscutul edil pecican, Petru Antal, punctează și aspectul relațional al manifestării: „La fel ca la ediţiile precedente, vor participa zece echipe din: Pecica, Turnu şi din câteva localităţi din Ungaria cu care oraşul Pecica a avut și are o bună colaborare“.
Pecicanii și invitații lor sunt așteptați să aprecieze – prin degustare, calitatea mezelurilor realizate de echipele participante la concurs.
 (F.B.)

Recomandările redacției