pediDupă ce, 2013 a fost cel mai bun an pentru sistemul medical arădean, anul viitor, noi investiţii ar urma să fie realizate pentru modernizarea acestuia. Trebuie spus că, 2014 va fi unul de referinţă pentru Spitalul Judeţean, în perspectiva acreditării.
Anul viitor ar urma să fie demarată o investiţie amplă de reabilitare şi modernizare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Aceasta a fost anunţată deja de reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, administraţia urmând să asigure resursele financiare necesare pentru lucrări. Mai exact, secţia nu va fi suspusă unei reabilitări simple ci, unor lucrări complexe, astfel încât, clădirea să poată găzdui trei secţii. Este vorba de secţia Pediatrie, compartimentul Neuropsihiatrie Infantilă şi secţia de Boli Infecţioase. Practic, secţia ar urma să fie extinsă dar şi mansardată, astfel încât să poată deservi acestor secţii. Trebuie spus că, pentru aceste investiţii în sistemul medical au depus amendamente la Legea Bugetului, parlamentarii arădeni. Mai trebuie luat în calcul şi faptul că, pentru imobilul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Secţia Clinică de Boli Infecţioase Adulţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a emis o cerere de retrocedare.
Anul viitor ar urma să se facă demersuri şi pentru începerea reabilitării Secţiei de Psihiatrie a spitalului. Spitalul de Psihiatrie din strada Octavian Goga funcţionează într-un imobil retrocedat Fundaţiei Caritatea, fondată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Pentru acest imobil aflat într-o stare deplorabilă, administraţia plăteşte chirie substanţială. Autorităţile intenţionează însă să cumpere clădirea şi să o cuprindă într-un proiect de modernizare. Cert este că, pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie ar fi necesare fonduri consistente.
În 2014 urmează să fie finalizate şi lucrările de extindere şi modernizare a UPU-SMURD, începute la jumătatea acestui an. Acestea constau în reamenajarea corpului existent în suprafaţă de 615 de metri pătraţi, realizarea unei supraetajări de 215 de metri pătraţi, precum și realizarea unei extinderi în suprafaţă 230 de metri pătraţi. Unitatea dispune în prezent de 18 paturi, urmând ca după extindere să fie disponibile 33 de paturi, din care, trei în camera de reanimare şi 10 paturi de pediatrie. Lucrările se ridică la peste 2,7 milioane de lei şi sunt finanţate de CJA. Nu în ultimul rând, în scurt timp va fi inaugurat pavilionul administrativ al Spitalului Judeţean, clădire proiectată pe două nivele care va găzdui numai partea admi-nistrativă. Astfel, în spital se va crea mai mult spaţiu pentru activitatea medical.

  • G LUCA spune:

    Am fost internatla sp. judetean arad in data de 1 decembrie la sectia cardiologie SI vreau SA- i multumesc D-lui DOCTOR CHITU LIVIU pentru felul in care isi trateaza pacientii un om de o aleasa omenie cu stima si respect pacient G. luca.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției