OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn an al premierelor pentru Arad şi al finalizării unor proiecte mari – aşa a fost 2013 pentru administraţia ju­de­ţeană, după cum susţine şi conducerea Consiliului Judeţean.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu susţine că, anul 2013 a fost un an în care, administraţia judeţului a reuşit realizarea unor obiective importante, din resurse proprii şi din fonduri europene, chiar dacă nevoile Aradului au fost ignorate de Guvernul USL. Investiţiile masive din sistemul medical, în valoare de peste cinci mili­oane de euro sunt cap de afiş pe lista realizărilor Consiliului Judeţean. Aici intră atât lucrările de modernizare a secţiilor, precum şi achiziţionarea celor mai moderne aparate. Printre acestea se numără achiziţionarea celui mai modern angiograf din România şi un endoscop de ultimă generaţie pentru screeningul cancerului de esofag, sto­mac şi colon, precum şi inaugurarea noului compartiment la Spitalul Jude­ţean, Cardiologia Intervenţională, cu specialişti de prim rang, care duce Spitatul Judeţean într-o fază superioară a dezvoltării sale.
La capitolul infrastructură, condu­cerea CJA punctează investiţiile aflate într-un stadiu foarte avansat, la Drumul Vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria. „Am unit pe cele două maluri ale Mureşului Banatul şi Crişana, inaugurând podul peste Mureş dintre oraşul Pecica şi comuna Secusigiu, cel mai mare pod peste Mureş în judeţul Arad. Am realizat astfel visul de un secol al locuitorilor din această zonă. De asemenea, am continuat extinderea şi moderni­zarea infrastructurii de apă curentă şi canalizare în judeţ, iar sistemul integrat de gestionare a deşeurilor este într-o fază avansată de im­plementare. Construirea drumurilor de legătură transfrontalieră Elek-Grăniceri, Dombegyhaz-Variaşu Mic, Dorobanţi-Macea ne găseşte pregă­tiţi, din punct de vedere al infrastructurii de rulare, pentru momen- tul aderării la Spaţiul Schengen“, susţine Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean. În lista celor mai importante investiţii intră şi realizarea a peste 22 de kilometri de şosea nouă în zona Lipova-Bata, ce readuce în circuit una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului Arad.
Ambiţii mari pentru 2014
Trecute în revistă sunt şi cele mai importante evenimente culturale ale anului: „Am inaugurat Teatrul de Vară al Aradului în dorinţa de a aduce actul cultural de bună calitate mai aproape de arădeni. Acest teatru de vară a fost un mare succes, demonstrând importanţa managementului cultural realizat de profesionişti competenţi, în interesul exclusiv al publicului. Mii de arădeni s-au bucurat de spectacolele Teatrului de Vară, un proiect pe care ne-am propus să îl dezvoltăm şi mai mult, în 2014, cu Centrul Cultural Judeţean. Am adus la Arad festivaluri ale spi­ritualităţii ortodoxe, în premieră pentru judeţ. Erudiţi cercetători ai Sfintei Scripturi, preoţi atoniţi, înalte feţe bisericeşti au susţinut în cadrul evenimentului Filocalia conferinţe deosebite despre relaţia cu Dumnezeu. Ne-am propus ca şi în anul 2014 să organizăm Filocalia, aprofundând bunele relaţii cu Ar­hie­piscopia Aradului şi Patriarhia Ro­mâniei. Sunt recunoscător pentru «Ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», primit în luna decembrie de la Patriarhie, chiar în preajma aducerii la Arad a Sfintelor Moaşte ale Împăraţilor Constantin şi Elena, pe care am avut privilegiul să le întâmpin la intra­rea în judeţul Arad“, mai spune Ni­colae Ioţcu.
Preşedintele CJA crede că unele proiecte nu au putut fi finalizate din cauza lipsei de susţinere a parlamentarilor locali. Conducerea administraţiei mai precizează că şi în 2014 capitolul Sănătate va fi prioritar. „Acestea sunt doar câteva dintre reperele importante ale listei de realizări pe anul 2013, la Consiliul Judeţean. Desigur, există şi proiecte pe care nu le-am putut finaliza, în principal datorită lipsei de susţinere a parlamenta­rilor USL şi a maşinii de vot din Parlamentul României. Pentru anul 2014 ambiţiile noastre sunt mari, dar le sintetizez în câteva cuvinte: continuăm să construim pentru Arad şi pentru arădeni. Aşa cum am mai spus-o, este important să asfaltăm, să clădim, să construim poduri, dar cea mai importantă pentru mine este sănătatea publică, sănătatea arădenilor, şi vom investi ma­siv în această direcţie şi în 2014”, a conchis Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției