tripaPrimul termen în procesul judecătorului Aurel Tripa, acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara pentru fapte de corupţie, a fost fixat pe data de 16 ianuarie.
Magistratul ineuan a fost reţinut şi trimis în judecată după ce fost prins în flagrant în fața Judecătoriei Ineu, în timp ce lua mită bani şi un telefon mobil.
Anchetatorii au susţinut, la acea vreme, că Tripa a cerut 600 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad, dar iniţial a primit doar un avans. „În ziua de 3 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan, în calitate de judecător la Jude­- cătoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a pri­mit un avans de 500 de lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire la care acesta din urmă era direct interesat. La data de 5 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus men­țio­nat, procurorii procedând la consta­tarea infracțiunii flagrante”, se arăta într-un comunicat de presă al DNA.
(D.D.)

Recomandările redacției