moraruDe 49 de ani, Dan Moraru este activ în prima ligă de baschet, iar la sfârşitul lui 2013 a candidat la un post în Biroul Federal al Federaţiei Române de Baschet. Consilierul tehnic al Univ.Goldiş ICIM a reuşit să pătrundă în structurile forului, urmând ca până în 2017 să contribuie la dezvoltarea sportului cu mingea la coş din România.
Popularizarea baschetului – succesul din ultimii ani
„Noii aleşi vin cu gândul de a revigora baschetul pe plan internaţional şi vor ca în cei 4 ani de mandat să obţină nişte rezultate care să mulţumească iubitorii acestui sport. Cea mai mare realizare a vechii conduceri este popularizarea baschetului în România şi mai ales construirea unui sediu şi a unei săli proprii ale Federaţiei”, spune Dan Moraru. Organizarea Campionatelor Europene este obiectivul principal anul viitor:
Premieră în 2015: organizarea Campionatului European
„Noua conducere are sarcina de a obţine rezultate puţin mai bune decât în anii precedenţi, de a parti­cipa şi organiza, pentru prima dată în baschetul românesc, un Campionat European de senioare, în colaborare cu Federaţia din Ungaria, în 2015”, mai spune consilierul tehnic al campioanei României.
Prima şedinţă de Birou Federal
Luni va avea loc prima şedinţă a Biroului Federal pe 2014, la care va lua parte şi Dan Moraru, membru în acest organism al Federaţiei. „Se anunţă a fi o şedinţă extrem de importantă. Se preconizează să se reuşească nominalizarea noului antrenor fe­deral, existând 3 sau 4 candidaţi, precum Tudor Costescu, Marcel Ţenter sau Gabriel Şarlă”, mai spune Dan Moraru.

Recomandările redacției