icimÎnvinsă cu 77-72 în manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României, Univ.Goldiş ICIM trebuie să întoarcă rezultatul consemnat la Alba Iulia. Se anunţă un meci greu pentru baschetba­listele arădene, mai ales că trupa din Cetatea Unirii ar putea conta în returul de sâmbătă de la Arad, ora 21 (intrare liberă, direct Digi Sport 2), pe cele trei absente din prima manşă, americancele Brown şi Salley, plus nou venita Mandic. Liderul Ligii Naţionale conduce în acest sezon cu 2-1 la meciuri directe, dar joacă pentru prima dată sub presiune, deficitul de 5 puncte atârnând greu pe umerii „galben-albastrelor”. Totuşi, Univ.Goldiş ICIM a demonstrat de-a lungul primei părţi a sezonului că este capabilă să revină şi de la diferenţe mai mari, cea mai recentă dovadă datând chiar de marţi, când arădencele au remontat rapid o diferenţă de 15 puncte, apropiindu-se la un moment dat, de CSU Alba Iulia, la un singur punct.
Araujo: „Fetele aşteaptă cu nerăbdare disputa”
„Va fi mai greu sâmbătă, şi nu pentru că vor avea 3 jucătoare în plus pe bancă, ci pentru că Alba rămâne cea mai completă echipă din Ligă. Au jucătoare cu experienţă, dar noi suntem pregătiţi să înfruntăm acest lucru. Atmosfera din lot este pozitivă, atâta vreme cât fetele aşteaptă nerăbdătoare disputa. Nu cred că putem vorbi despre surprize făcute în 2-3 zile. În asemenea meciuri contează micile detalii. De asemenea aştept o sală plină care să ne încurajeze doin primul până în ultimul minut”, spune Jose Araujo. Returul din Polivalenta arădeană se anunţă exploziv din perspectiva echilibrului evident dintre cele două echipe, dar fetele aşteaptă o sală plină, care să le conducă spre mult dorita calificare la turneul final al Cupei României.
Arbitri din Timişoara şi Oradea
„Mă aştept la o mobilizare exemplară din partea echipei, aşa cum s-a mai întâmplat în acest sezon. De data aceasta jucăm pe teren propriu, şi iar unul din atuurile noastre de fiecare dată este publicul. Este, în acest moment al sezonului, cel mai important joc. O sală plină ar reprezenta un avantaj moral pentru noi, şi presiune pe echipa adversă”, spune preşedintele echipei arădene, Marcel Urban. Manşa retur a sfertului de finală dintre Univ.Goldiş ICIM şi CSU Alba Iulia va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Alin Faur din Timişoara şi Alin Roşu din Oradea, în timp ce comisar a fost delegat orădeanul Radu Vaida.

Recomandările redacției