centuraCentura Oraşului Pecica costă admi­nistraţia mai puţin decât s-au aşteptat autorităţile la primele calcule. Construcţia drumului DJ 709 E- DN 7 Pecica – rampă pod peste râul Mureş va scoate din bugetul Consiliului Judeţean în jur 3,75 mi­lioane de lei, mai puţin cu aproape 1,7 milioane de lei decât s-a estimat la începerea procedurilor de achiziţie.
Consiliul Judeţean a ales un constructor pentru realizarea Centurii Oraşului Pecica. Este vorba de o firmă din Sebiş care a făcut cea mai avantajosă ofertă Consiliului Judeţean. În loc de peste 5,42 milioane de lei cât s-a estimat că va costa această investiţie, lucrările de modernizare a drumului DJ 709 E- DN 7 Pecica – rampă pod peste râul s-au atribuit la aproape 1,7 milioane de lei.
Lucrările la drumul de legătură înspre Sânpetru, pe malul sudic al Mureşului este realizat în proporţie de 85 la sută, acestea urmând să fie finalizate în primăvară. Modernizarea drumului care va lega podul peste Mureş de DN 7, creând o adevărată centură a oraşului Pecica vor intra în lucru tot imediat ce vremea va permite. Lungimea tronsonului este de 2,58 kilometri, iar drumul va putea fi circulat încă din vara acestui an. Podul peste Mureş, între Pecica şi Sânpetru German.
Podul care leagă cele două maluri ale Mureşului, a cărui construcţie a fost dorită de zeci de ani de locuitorii din zonă a fost inaugurat în decembrie 2013. Prin construirea acestuia, distanţa dintre Pecica şi Sânpetru German s-a scurtat cu 38,45 kilometri, fiind de doar 8,45 kilometri, faţă de parcursul ocolitor Pecica – Arad – Felnac – Sânpetru German, în lungime de 46 de kilometri. Lungimea podului de peste Mureş este de 616 metri, investiţia totală ridicându-se la o valoare de 28.953.715 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Arad.

  • asclepsius spune:

    Ieftin nu inseamna ca e si bun. Decat sa ne alegem cu o porcarie de drum ingust, prost marcat si in general slab realizat mai bine s-ar tine cont si de alte criterii in atribuirea lucrarilor licitate, nu doar pretul cel mai mic.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției