alinŞahul arădean s-a remarcat în 2013 prin rezultate deosebite la nivel de copii, dar a atras atenţia şi promovarea echipei de seniori a Şah Club Vados în Divizia A. Despre prezentul şi viitorul şahului arădean am discutat cu preşedintele Şah Club Vados, Alin Câmpeanu.
– Ce a însemnat anul 2013 pentru Şah Club Vados?
– În 2013 am făcut mulţi paşi înainte, însă a fost un an dificil mai ales din punct de vedere financiar, cel mai mare turneu organizat de noi, Arad Open, desfăşurându-se cu mari dificultăţi, criza financiară şi-a pus amprenta. Totuşi, am avut rezultate bune la fazele naţionale ale campionatelor de copii şi juniori, să nu uităm că am şi promovat cu echipa de seniori în Divizia A. Încet-încet pregătim o grupă de copii care să ne aducă rezultate cât mai bune în competiţii. Bogdan David, chiar dacă are 11 ani, joacă de atâţia ani la un nivel superior, dar şi alţi copii sunt de reală perspectivă. La grupele mici, de 8 ani, îi avem pe Iulian Anghel, Alexandru Balaban, Victor Moţiu, sunt copii cu real talent, fiecare câştigând câteva concursuri în ţară. Acum rămâne să vedem ce se va întâmpla la fazele finale pentru copii, sperăm să avem succes şi anul acesta.
– Sunt interesaţi copiii de azi de acest sport?
– Clubul nostru are şi activitate de promovare a şahului prin şcoli şi grădiniţe, sunt în jur de 600 de copii care fac şah cu instructorii noştrii, avem şi la club în jur de 70 de copii care vin, încercăm să punem bazele unei familii şahiste.
– Cum va fi în Divizia A?
– Pentru Divizia A e clar că trebuie să ne pregătim, se joacă la 6 mese, cinci seniori şi un junior, să vedem în ce măsură vom avea fondurile necesare pentru a aduce câţiva jucători din afara clubului. Noi, în ge­neral ne-am bazat pe jucătorii noştri, şi acum vom face la fel dar va trebui să aducem şi alte întăriri pentru că este o diferenţă enormă între Divizia B şi Divizia A.
– Ce aşteptări aveţi de la 2014?
– O să începem cu nişte competiţii regionale, la Timişoara chiar acum pe 18 ia­nuarie avem un concurs de şah rapid, pe 24-25 ianuarie tot la Timişoara avem un concurs pentru omologare, după aceea ne mutăm la Arad pentru un concurs mai serios, urmând ca să ne pregătim pentru finalele naţionale din aprilie. Sper să reuşim organizarea şi anul acesta a Arad Open, totul depinde şi de sprijinul autorităţilor locale, sper să găsim şi oameni de bine să ne ajute, am ajuns cu turneul la o cotă şi un prestigiu, ar fi păcat să dăm înapoi.
(sportularadean.ro)

Recomandările redacției