icimEcourile calificării triumfale la turneul final al Cupei României au trecut, iar acum toată atenţia baschetbalistelor de la Univ.Goldiş ICIM se îndreaptă spre campionat. Lider neînvins în Liga Naţională, echipa arădeană are o misiune facilă în prima etapă a returului, la Arad sosind sâmbătă tânăra formaţie a Universităţii Cluj-Napoca, clasată abia pe locul 12, cu un bilanţ, în turul de campionat, de 2 victorii şi 11 înfrângeri. Altădată un derby pentru şefie în baschetul feminin, meciul rămâne doar unul de tradiţie.
Duelul cu „U” Cluj, tradiţie şi atât…
În mod normal se pune doar problema diferenţei cu care va câştiga Aradul, echipă care ne-a obişnuit însă în acest sezon să îşi res­pecte toţi adversarii, indiferent de locul din clasament. Iar asta i se datorează în principal antrenorului Jose Araujo, foarte riguros şi pretenţios cu elevele sale, fie că vorbim de campionat, Cupă sau Liga Europei Centrale.
Nu este exclus ca în faţa studentelor de pe Someş să vedem mai mult la lucru jucătoarele tinere, neutilizate în dubla din sferturile de finală din Cupa României.
Partida dintre Univ.Goldiş ICIM şi „U” Cluj este programată sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 12, la Sala Polivalentă.
Aradul e lider neînvins
Prima etapă a returului Ligii Naţionale mai programează în acest sfârşit de săptămână meciurile: Nova Vita Târgu Mureş – CSM Târgovişte, CSU Alba Iulia – Danzio Timişoara, SCM Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe, CST Alexandria – Olimpia Braşov, Rapid Bucureşti – Phoenix Galaţi şi CSM Satu Mare – CSU Oradea.
Înaintea debutului de retur, clasamentul, în partea sa superioară, arată în felul următor: Aradul e lider, cu 26 de puncte, urmat de Alba Iulia 25, Târgovişte 24, Alexandria 23 şi Sfântu Gheorghe, cu 22 de puncte.

Recomandările redacției