suprafataAradul se numără din nou printre judeţele fruntaşe în ţară, la capitolul număr de agricultori care beneficiază de plăţi pe suprafaţă, precum şi la suprafaţa totală pentru care se fac plăţi. Un număr de 23.731 de fermieri din judeţul nostru urmează să primească în această perioadă, diferenţa de bani acordată pe componenta Schema de plata unica pe suprafaţă (SAPS), pentru cererile de plată depuse în campania de anul trecut.
Dacă avansul acordat până la finele anului trecut a fost de 61 euro pe hectar, diferenţa de plată se ridică la 63 euro pe hectar. La acestea se adaugă 21 de euro pe hectar din bugetul naţional care se acordă în sectorul vegetal în cadrul sche­mei de plăţi naţionale directe complementare, pentru culturile amplasate pe teren arabil (PNDC 1). „Un număr de 23.731 de beneficiari vor primi bani reprezentând diferenţa de plată pe suprafaţă, la ceea ce s-a acordat în decembrie 2013- Suprafaţa totală pentru car se fac plăţi, la nivelul ju­deţului nostru este de 358.730 de hectare“, a spus Alexandru Borcea, pur­tător de cuvânt al Agenţiei de de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.
Potrivit reprezentanţilor APIA Arad va fi efectuată plata şi pe componenta plăţi naţionale directe complementare în sectorul vegetal pentru sfecla de zahăr (PNDC6), decuplată de producţie. Pe această schemă acordându-se un cuantum de 134  euro pe hectar de la bugetul naţional.

Recomandările redacției