noleTenismanul sârb Novak Djokovic, cap de serie numărul 2 şi cvadruplu câştigător la Melbourne, a fost învins ieri de elveţianul Stanislas Wawrinka, al optulea favorit al competiţiei, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Wawrinka s-a impus cu scorul 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, după patru ore de joc.
În semifinale, Stanislas Wawrinka îl va întâlni pe cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 7, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-4, 2-6, 6-4, pe spa­niolul David Ferrer, al treilea favorit al competiţiei. Novak Djokovic a câştigat ultimele trei ediţii de la Australian Open, după ce se impusese prima oară în 2008.
Zi neagră pentru sârbi: Ivanovic, „out” şi ea!
În celelalte două sferturi de finală se înfruntă Rafael Nadal (Spania, favorit 1) cu Grigor Dimitrov (Bulgaria) şi Andy Murray (Marea Britanie, favorit 4) cu Roger Federer (Elveţia, favorit 6). În concursul feminin s-a înregistrat o nouă surpriză, Ana Ivanovic fiind eli­minată în sferturi de tânăra franţuzoaică Eugenie Bouchard 7-5, 5-7, 2-6! Sârboaica a fost performera optimilor, după ce a scos-o din cursă pe marea favorită a întrecerii de la Antipozi, ame­ricanca Serena Williams. Într-un alt sfert de finală, chinezoaica Na Li (favorita 4) a trecut cu 6-2, 6-2 de italianca Flavia Pennetta. În celelalte două sferturi de finală s-au înfruntat azi noapte (n.n. vom reveni cu rezultate) conaţionala noastră, Simona Halep (favorita 11) cu slovaca Dominika Cibulkova şi bielorusa Victoria Azarenka (favorita 2) cu poloneza Agnieszka Radwanska (favorita 5).

Recomandările redacției