florin-adi-rusuAdrian și Florin Rusu au inaugurat, oficial, clubul Victoria, club de fotbal dedicat copiilor Aradului. Victoria? Pentru că, explică Adi, „ne-a plăcut întotdeauna ideea de victorie. Nu doar în fotbal, ci și în viață, tindem tot timpul spre victorie. Orice joc e la victorie, din orice încercare din viață vrem să scoatem maximum, să câștigăm!” La prima strigare, cei doi frați au 20 de copii la antrenamente.
„Încercăm să venim cu altceva, în sensul că are loc fiecare copil dornic de mișcare. Dacă vedem calități, nu excludem varianta de performanță. Asta, pe viitor. Ne vom gândi dacă formăm noi o grupă sau poate îi vom îndruma spre cluburile care fac acest lucru, scopul e comun: să promovăm copii ai Aradului, care să joace pentru Arad și să ne repre­zinte”, punctează Florin.
Premieră în familie
Pe gazon, frațiii Rusu n-au fost coechipieri! „Acum suntem pentru prima dată în aceeași „echipă”. A fost un vis mai vechi al nostru să lucrăm împreună. Au fost șanse și în trecut, dar tot timpul a intervenit câte ceva. Dar e bine că viața ne-a adus împreună. Am convingerea că o să facem o echipă bună, iar proiectul va fi unul foarte frumos”, speră Adi.
Pornind de la experiența proprie
Atât Adi Rusu cât și fratele său au în spate cariere frumoase. Primul a petrecut un deceniu pe prima scenă, iar al doilea a fost între buturile multora din echipele arădene ce-au jucat în ultimii ani la nivel de Liga a II-a sau a III-a. Ambii continuă activitatea și sunt gata să-și pună la bătaie toată experiența, inclusiv (sau mai ales) cea de viață.
„Am discutat mult și cu Florin și cu cei apropiați, am zis că trebuie să venim cu ceva nou. Suntem și noi părinți, după părerea noastră, fiecare copil trebuie să aibă șansa lui. Știu din propria experiență că e dezamăgitor pentru un copil să fie dat deoparte. Ne-am gândit să dăm bucuria mișcării, plăcerea de a face fotbal. Eu, de exemplu, am început la 8 ani, nu am fost talentat de la natură, am fost unul din mulțime care nu ieșea cu nimic în afară de muncă și seriozitate. Cu antrenori dibaci și răbdători, am avut șansa să evoluez și să devin tot mai bun. Și zic că am făcut o carieră frumoasă”, încheie Adi Rusu.
Programul antrenamentelor
Copiii Victoriei se întâlnesc la antrenamente de două ori pe săptămână, la Sala Sporturilor Victoria – miercuri, de la 16,30 respectiv sâmbătă, de la 9,30. Taxa lunară e 80 de lei. Lista înscrie­rilor e deschisă.

Recomandările redacției