motorinaAproape 600 de agricultori arădeni ar urma să primească subvenţii pentru motorina folosită în agricultură. Fermierii arădeni care vor să-şi deconteze motorina folosită în agricultură pot face cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, până la finele lunii.
Reprezentanţii APIA reamintesc be­neficiarilor care au depus cereri pentru acord prealabil pentru anul 2013 că, până la 31 ianuarie 2014 inclusiv, se pot depune cererile de plată şi documentele însoţitoare pentru rambursarea diferen­ţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV din 2013.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21de euro la 1.000 litri, pentru motorina folosită la lucrările mecanizate în agricultură. Valoarea accizei decontate este pentru anul 2013, de 1,399 de lei, la litru de motorină. „Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2013 depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situa­ţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimes­trul respectiv, precum şi de documentele prevzute de Ordinul MADR 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru tri­mes­trul IV al anului 2013, a fost aprobat acordul de finanţare pentru 588 de fermieri arădeni şi se iau în calcul fac­- turile de achiziţie emise după data de 10 octombrie 2013 pana la 31 decembrie 2013“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.
Fermierii care declară date false pentru a primi ajutor financiar vor trebui să restituie banii. „Beneficiarii care, prin înscri­erea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat“, a mai spus directorul APIA.

Recomandările redacției