poloPoloiştii arădeni au încheiat al treilea şi ultimul turneu al grupei va­lorice 5-8 din Superliga de polo pe locul 2 şi pe 6 la  general. În condiţiile de pregătire din luna ianuarie, cu nici măcar o săptămână de antrenamente în apă (bazinul Delfinul a fost închis până pe data de 20), AMEFA a avut o comportare bună în turneul din acest week-end, de la Oradea. În primul joc, disputat sâmbătă, elevii lui Cristian Cosma s-au impus în faţa celor de la Poli Cluj cu 13-10 (4-3, 2-2, 5-2, 2-2), pentru AMEFA jucând: Hodăgeu, Vancsik 1, Băltean 2,               Furj 5, Fericean 1, Huber, Marinescu, Grama 1, Laza 2, Szabadai 1, Ger­gelyfi, Fînață şi Vidican.
Victorie dramatică cu Rapid, dar eşec cu Crişul
A urmat reuniunea de seară, cu un meci dramatic împotriva Rapidului, în care arădenii au revenit fantastic, de la 1-4 şi 2-7, pentru a se impune în final cu 11-10 (1-4, 2-3, 4-1, 4-2)! AMEFA i-a avut pe foaia de joc pe: Hodăgeu, Vancsik 2, Băltean 3, Furj 3, Fericean, Huber, Marinescu, Grama, Laza 2, Szabadai, Gergelyfi 1, Fînață şi Vidican. În ultima reuniune, cea de ieri, Crişul Oradea s-a impus în derby-ul cu AMEFA, scor 12-9, adjudecându-şi totodată şi locul 5 la general. „A fost un meci cu răsturnări de scor, în care s-a mers mult timp cap la cap, dar în care am cedat pe final. La cât ne-am pregătit, mă declar mulţumit de acest turneu”, ne-a declarat antrenorul echipei arădene, Cristian Cosma.
Sportul – AMEFA şi Dinamo – Crişul în sferturi
În urma încheierii turneelor din grupele valorice 1-4 şi 5-8, CSM Digi Oradea şi Steaua sunt calificate direct în semifinale, în timp ce în sferturi se înfruntă locurile 3 cu 6 şi anume Sportul Studenţesc cu AMEFA Arad, respectiv 4 cu 5, Dinamo Bucureşti cu Crişul Oradea. Se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri, cu avantaj al bazinului propriu de partea echipelor clasate pe 3 şi 4. „Primul meci cu Sportul va avea loc la Arad, cred că pe 18 martie, urmat apoi de două jocuri la Bucureşti. Ne dorim calificarea în semifinale, dar va fi destul de greu. Şansele sunt mici, mai ales că Sportul s-a întărit puternic în acest sezon, dovadă şi rezultatele lor”, mai spune Cristi Cosma.

Recomandările redacției