urgenteÎncepând de luna viitoare, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad va raporta zilnic Ministerului Sănă­tății întreaga activitate. În acest fel, ministerul urmărește o monitori­zare online a tuturor cheltuielilor, precum și a modului de interven­ție.
Au existat și până acum monitorizări asupra UPU, care nu erau însă în timp real și care erau făcute prin vizite și prin monitori­zare încrucișată.
Conducerea Ministerului Sănă­tății consideră că o astfel de moni­to­rizare este extrem de impor­tantă, pentru că permite cheltuirea co­rectă a banului public, iar o monitorizare în timp real, zilnică și o comparație între diferite categorii de UPU permite descoperirea discrepanțelor în timp real.
Departamentul de Asistență Medicală de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății – care va face monitorizarea – va avea în subordine Unitatea de Primiri Urgență, Serviciul Județean de Ambulanță și va derula acțiunile prioritare de sănătate, care includ programul de infarct miocardic, traumă, accidente vasculare cerebrale, de terapie intensivă, de recoltare mobilă de sânge și cel de prevenire a morții subite.

Recomandările redacției