primariaPrimăria Municipiului Arad va încheia o înţelegere de colaborare cu Primăria sectorului XII Buda­pesta „Hegyvidek” (Ungaria), în urma căreia în cele două oraşe vor fi organizate evenimente culturale, dar vor fi derulate şi proiecte europene.
Conform unui proiect de hotărâre care va fi supus votului în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Arad de marţi, relaţiile de colaborare dintre Municipiul Arad şi Sectorul XII al oraşului Budapesta, au început în anul 2010, în domeniul cultural.
La baza acestui proiect de hotărâre se află importanţa dezvol­tării şi diversificării relaţiilor inter­- naţionale ale municipiului Arad în contextul depunerii candidaturii pentru obţinerea titlului de „Capitală Europeană a Culturii” în anul 2021.
„Colaborarea Municipiului Arad cu Primăria Sectorului XII Budapesta poate fi fructificată în sensul promovării unor schimburi de experienţă în diverse domenii, al cooperării cultural-artistice şi creşterii coeziunii sociale între cetăţenii celor două ţări, precum şi ca instrument de absorbţie de fonduri europene nerambursabile acordate pentru susţinerea financiară a acţiunilor de înfrăţire între oraşe şi a proiectelor depuse în parteneriat de autorităţile locale ale statelor membre UE”, se arată în proiectul de hotărâre.
În luna noiembrie a anului trecut, Cristina Fonti, primarul Sectorului XII Budapesta şi-a manifestat disponibilitatea în vederea încheierii unei înţelegeri de colaborare cu Primăria Arad.
(S.M.)

Recomandările redacției