clm1Consilierii locali au avut ne­voie, marţi, de aproape două ore pentru a dezbate şi vota proiec­tele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare a Con­siliului Local Municipal din acest an.
Cel mai dezbătut proiect a fost cel care a vizat organizarea re­ţelei de învăţământ preuniversitar din municipiul Arad pentru anul şcolar 2014-2015. Atât primarul Gheorghe Falcă cât şi viceprimarul Levente Bognar au susţinut păstrarea, nemodificată, a reţelei şcolare, în timp ce consilierii Opoziţiei au cerut iniţie­rea de discuţii între administraţia locală şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
În final, după o oră de discuţii, consilierii au votat, în unanimitate, retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, ceea ce înseamnă că în anul şcolar 2014-2015 reţeaua şcolară va funcţiona după modelul din anul şcolar 2013-2014.
Au mai primit votul consilieri­lor locali două proiecte de hotă­râre care vizează construirea de parcuri fotovoltaice în extravila­nul municipiului Arad şi un proiect de hotărâre privind aprobarea intenţiei de încheire a unei înţele­geri de colaborare între municipiul Arad şi Primăria sectorului XII Budapesta (Ungaria).
Totodată, consilierii locali au mai aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcă­rilor cu plată în municipiul Arad, care prevede extinderea parcări­lor în cartierul Aurel Vlaicu şi pe Calea Victoriei.
După mai multe discuţii, consilierul local Ionel Ciupe a fost de acord ca proiectele iniţiate de el, cel privind înfiinţarea Casei Multiculturalităţii în Cartierul Sânicolaul Mic şi cel privind construirea şi amplasarea în Piaţa Romană a Statuii Lupoaica – Romulus şi Remus să fie amânate. În primul caz, Ciupe a solicitat deplasarea în teren a reprezentanţilor Consi­liului Local Municipal pentru a ve­dea imobiliul identificat în Cartierul Sânicolaul Mic unde să funcţio­neze Casa Multiculturalităţii.
În cel de-al doilea caz, de asemenea, Ionel Ciupe a fost de acord să se iniţieze consultări cu Dumitru Şerban, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Arad, în urma cărora să se stabilească ce monument este recomandabil să fie amplasat în zona respectivă.
(Ş.M.)

Recomandările redacției