Mircea Purcaru, preşedintele Partidului Conservator Arad, a ţinut să puncteze câteva dintre acţiunile care au avut un impact direct asupra cetăţenilor din judeţul Arad.
Acesta a afirmat că „judeţul Arad are peste 120.000 de persoane  beneficiare de alocaţii, ajutoare şi indemnizaţii acordate de Guvern. Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspec­ţie Socială  a plătit peste  14,4 milioane lei. Aproximativ 3.500 de familii beneficiază de alocaţii de susţinere, iar 3.881  persoane au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului. Astea sunt eforturi concrete”.  Purcaru a mai amintit că  pentru prima dată după 1989 lucrurile încep să meargă bine şi la agri­cultorii arădeni prin APIA care acordă ajutorul la motorină  sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă stabilită la 21 euro/ 1000 litri pentru motorină  utilizată  la lucrările agricole.
Prin Ordinul MADR 1229/ 2013, 558 fermieri beneficiază de 1,4 lei/litrul de  mo­torină pentru combustibilul obţinut de la pompă.
(G.C.)

Recomandările redacției