talhariaO septuagenară din satul Lalaşinţ a ajuns politraumatizată la spital după ce doi tineri, de 24, res­pectiv 28 de ani, au călcat-o în picioare pentru a-i fura banii economisiţi la bătrâneţe.
Magistratul Victor Giura, procuror la Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Lipova, ne relatează firul eve­nimentelor: „În noaptea de 23 pe 24 ianuarie, undeva pe la ora 24,00, cei doi tineri (un localnic şi un maramureşean) au intrat mascaţi, pentru a nu fi recunoscuţi, pe geam, în casa bă­trânei, cu gândul de a-i fura banii. Au bătut-o cu pumnii şi cu picioarele peste faţă şi mâini, lăsând-o în stare de inconştienţă. I-au furat 2.000 de lei după care s-au făcut nevăzuţi”.
Femeia a fost găsită de o rudă a sa care a şi sunat de urgenţă la 112, la faţa locului sosind Ambulanţa, Poliţia şi un procuror.
Prin metode specifice muncii de anchetă, dar şi pentru faptul că sus­pecţii de tâlhărie au lăsat urme la faţa locului, cei doi tineri au fost prinşi în foarte scurt timp şi au fost, iniţial, reţinuţi pentru 24 de ore.
Procurorii au cerut judecătorilor mandat de arestare, tinerii primind 29 de zile, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tâlhărie, faptă pentru care riscă între 7 şi 20 de ani.
(D.D.)

Recomandările redacției