Pe drumul Zăbrani – Fântânele nu s-au mai făcut lucrări de reabili­tare de 20 de ani, astfel că, acesta este primul din lista de priorităţi a Consiliului Judeţean. În aceste condiţii, lucrările ar urma să scoată din bugetul CJA în jur de 3,4 milioane de lei.
Deşi, după cum au susţinut auto­rităţile judeţene, bugetul pentru investiţii pe acest an este mai mic decât cel de anul trecut, mai multe proiecte prioritare de lucrări la drumuri sunt avute deja în vedere. Astfel, primul drum pentru care se fac prime demersuri în vederea reabilitării este de legătură între Zăbrani şi Fântânele, pe o lungime de aproape 12 kilometri. Mai exact, pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare din acest an se află şi proiectul prin care va fi aprobată documentaţia tehnică pentru mo­dernizarea DJ 682, Zăbrani – Fântânele.
Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat încă de anul trecut că, acest drum va fi între primele incluse în programul de investiţii pe 2014.
Autorităţile lucrează la o strategie de dezvoltare a judeţului, pe acest an, precum şi pentru anii viitori, strategie care vizează mai multe domenii şi care ar urma să fie gata în primăvară. Pentru că administraţia dispune de mai puţine resurse financiare, reprezentenaţii CJA intenţionează să acceseze fonduri externe pentru infrastructura rutieră. Între proiectele prioritare se numără cele pentru asigurarea le­găturii între localităţile Sânmartin – Şimand – Olari şi Caporal Alexa, pe un tronson în lungime de 24 de kilometri. De menţionat că, în acest an, veniturile din bugetul judeţului se ridică la peste 182,8 milioane de lei, iar cheltuielile, la peste 212 milioane de lei, cu excedentul bugetar de anul trecut urmând să fie aco­perită la un prim calcul diferenţa.
Prima şedinţă ordinară a Consi­liului Judeţean din acest an a fost stabilită pentru joi, 30 ianuarie.

Recomandările redacției