icimBaschetbalistele de la Univ.Goldiş ICIM au făcut cel mai slab meci stagional de până acum în compania principalei rivale din campionat, CSU Alba Iulia. Învinsă cu 61-59 într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a Ligii Europei Centrale, echipa arădeană a arătat rău miercuri seara, iar asta chiar înaintea dublei esenţiale din campionat, cu CSM Târgovişte şi din nou cu CSU Alba Iulia. „Nu am făcut un meci prea bun, nu am fost constanţi. Tot timpul am avut ceva de recuperat. Am reuşit la un moment dat, dar nu am avut forţa de a încheia meciul victorioşi. Ne aşteaptă acum un alt meci greu, aşa cum a fost şi în tur cu Târgovişte. Au o echipă bună, plus o jucătoare nouă. Dar trebuie să ne gândim la ce vom face noi, şi nu la adversari”, spune Jose Araujo, confirmat şi de preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, care are încredere în continuare în echipă:
Urban: „Trebuie să ştii şi să pierzi”
„Nimeni nu e de neînvins, inclusiv noi. În aceste condiţii nu are rost să căutăm scuze. Acceptăm eşecul pentru că trebuie să ştii şi să pierzi, nu doar să câştigi. Alba Iulia a fost o echipă mai precisă decât noi. Fetele noastre s-au străduit, şi le apreciez pentru forţa de a reveni în joc, asta poate şi datorită publicului care, încă o dată, a reacţionat în momentele dificile. Nu e un capăt de ţară, nu e o tragedie, tragedii sunt în altă părţi şi în alte domenii. Rămânem concentraţi pe ce avem de făcut.”  Scorul meciurilor directe între Arad şi Alba Iulia devine 3-2, cele două echipe urmând să se înfrunte din nou pe 9 februarie, tot la Arad, într-un meci decisiv pentru stabilirea primului loc în Liga Naţională înainte de play-off.
Misiune grea în fieful marii rivale
Până atunci urmează derby-ul clasic al baschetului feminin, programat duminică de la ora 19 la Târgovişte, unde Univ.Goldiş ICIM va avea cu si­guranţă o misiune dificilă. Mai ales că trupa dâmboviţeană a reuşit să o readucă în cetatea Chindiei pe Chrissy Givens, americanca putând redebuta chiar împotriva fostei sale echipe, pentru care a evoluat cu succes în sezonul trecut. Derby-ul Târgovişte – Arad, reeditare a finalei de campionat din sezonul trecut, se anunţă un meci important pentru ambele echipe: la 2, respectiv 3 puncte în spatele primelor două clasate, gazdele mai speră încă la locul secund după sezonul regulat, iar Aradul, lider neînvins în Liga Naţională, vrea să îşi continue seria invincibilă, o victorie apropiind şi mai mult trupa lui Araujo de primul loc înainte de play-off.
O nouă săptămână încărcată
În meciul tur, disputat la Arad în toamna anului trecut, campioana „en-titre” s-a impus greu, scor 73-69. Rămâne de văzut cum se va recupera Univ.Goldiş ICIM după duşul rece cu Alba Iulia, din Liga Europei Centrale, înfrângere care le-a zdruncinat puţin moralul arădencelor. Mai trebuie spus că trupa pregătită de Jose Araujo va disputa în devans meciul de campionat de la Bucureşti, cu Rapid, programat luni de la ora 11:30, pentru ca miercuri, 5 februarie, „galben-albastrele” să joace din nou în Liga Europei Centrale, pe terenul slovacelor de la Piestanske Cajky.

Recomandările redacției