proiectiiAcest weekend este unul pus sub semnul filmului scurt în Arad, fie că este vorba de producţii locale sau de animaţii poloneze. Astfel, mâine, de la ora 20, puteţi fi prezenţi la premiera filmului de scurt metraj „Fragments of the Absent Mind”, un film scris şi regizat de Edgar Demeter, asistent regizor fiind Paul Marcu, iar actor în rolul principal – Daniel Stănuş. Invitaţi speciali vor fi Selfmademusic, cu „Dance of the Four Separate Legs”, Agent of abstract şi Negative Vortex -„Before Infinity”, Confaya -„Fueled by hate” şi Vali Chincişan- „Linea Nigra”.
Duminică sunteţi invitaţi de Asociaţia Culturală CitiZenit în Club Nerv la cea de-a doua serie de proiecţii de filme de animaţie poloneză, eveniment organizat cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti (de la ora 19).
Reamintim că cele două serii, reunite sub titlul „O!PLA ACROSS THE BORDERS”, cuprind filmele premiate la festivalul de animaţie poloneză „O!PLA 2013”, precum şi animaţii din categoria „off”, rea­lizate de artişti independenţi.
Prima ediţie a festivalul O!PLA a avut loc în perioada 5 aprilie – 9 iunie 2013 în 21 de localităţi din Polonia şi a avut un public de peste 5.000 de spectatori.
(G.S.)

Recomandările redacției