motMagistraţii Curţii de Apel Oradea au dat sentinţa, ieri, în cazul prima­rului din Zărand, Ioan Florin Moţ, acuzat, conform dosarului 6086/ 111/2013, pentru fapte de corupţie.
Solutia, pe scurt, arată că, „res­pinge ca inadmisibil apelul decla­rat de Lele Florin împotriva sen­tinţei penale nr. 215/30.10.2013 pronunţată de Tribunalul Bihor, obligând pe apelant să plăteas­că suma de 100 de lei, cheltuieli judiciare în apel. În baza art. 379 pct. 1 lit. b C. pr. pen. respinge ca ne­fondat apelul declarat de D.N.A. – Serviciul Teritorial Ora­dea împotriva sentinţei penale nr. 215/30.10.2013 pronun­ţată de Tribunalul Bihor. Admite ape­lul declarat de inculpatul Moţ Ioan Florin împotriva sentinţei penale nr. 215/30.10.2013, pronunţată de Tribunalul Bihor, pe care o desfiinţează”.
În acest sens, magistraţii au „descontopit  pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 lunide  închi­soare şi pedeapsa complemen­- tară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 2 ani, în pedepsele componente de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevă­zute de art. 64 lit. a teza II, b, c C. pen. pe o durată de 2 ani, 2 ani 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza II, b, c C.pen. pe o durată de 2 ani şi înlătură sporul de 4 luni închisoare”, precizează Curtea de Apel Oradea.
Fostului primar de Zărand, magis­traţii i-au redus cele două pedepse principale aplicate, de la câte 2 ani închisoare la câte 1 an 8 luni închisoare, înlăturând cele două pe­depse complementare aplicate.
Curtea de Apel  a mai decis să contopească pedepsele principale aplicate inculpatului şi să aplice pedeapsa cea mai grea de 1 an 8 luni închisoare, la care să mai adauge „un spor de 4 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani închisoare, pe care o va executa în condiţiile art. 861 C.pen.”
Adică, pe scurt, primarul e liber!
Dacian Don

  • Cetăţeanu spune:

    Ruşine pentru o asemenia sentinţă! Iată de ce nu mai crede nimeni în justiţia romănească. Acest infractor prins cu mîţa în sac scapă de pedeapsa cu închisoarea, pe care o merita din plin.La fel şi judecătorul de la Ineu.Aceste sentinţe în loc să-i liniştească pe corupţi, îi indeamnă să săvîrşească fapte de natură penală.Atunci ce să mai aşteptăm să se schimbe lucrurile în bine în această ţară, unde actul de justiţie se bazează pe trafic de influenţă şi pe şpagă.Se aude doamnă Kovesi procuror general al României? Se aude pînă la CSM?
    Poate declaraţi un recurs extraordinar pentru rejudecarea cauzelor care au dus la sentinţe penale dubioase.Or o fi politicul de vină?
    Cetăţeanul de rînd este de-a dreptul bulversat. S-auzim de bine!!

  • A.Pop spune:

    „Cei tari se îngrădiră. Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi; Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră…etc.etc.”. Vedeti, de ce Eminescu e nemuritor ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției