umanitarAlexandra Timar, o arădeancă din Vladimirescu, foloseşte reţelele de socializare pentru a veni în sprijinul familiilor sărace, care au nevoie disperată de ajutorul semenilor. Alexandra Timar a creat o pagină de Facebook, intitulată „Maria’s thoughts”, în memoria bunicii sale. Prin intermediul acestei pagini, preia diverse cazuri sociale din ţară şi apelează la sprijinul celor care utilizează reţeaua de socializare. Totul a început în urmă cu aproape 5 ani când mi-am pierdut bunica (Maria). De atunci cred cu tărie că ea mi-a devenit înger păzitor. Dintotdeauna am simţit că trebuie să fac ceva în memoria ei, nu am vrut să fie uitată. Aşa s-a născut pagina «Maria’s thoughts» (http://www.facebook.com/mariasthoughts), unde am încercat să creez un mediu prielnic de întrajutorare. Eu expun cazuri sociale extreme, iar cei ce doresc să ajute, o pot face foarte uşor, ori îmi trimit mie coletele cu hăinuţe, alimente, jucării, pe care eu le sortez şi le trimit mai departe, în funcţie de caz, ori le trimit ei direct la adresa pe care de obicei o fac publică, povesteşte Alexandra Timar. Aceasta susţine că, pe viitor se gândeşte să înfiinţeze, împreună cu sora ei, o fundaţie, dar până atunci încearcă să-i sprijine aşa cum poate pe toţi cei care au nevoie de ajutor. În timp, îmi doresc să înfiinţez o fundaţie cu acelaşi nume. Acum sunt la început, dar mă bucură faptul că pas cu pas obţin rezultate şi că încă mai există oameni interesaţi să ajute. Deocamdată nu avem un cont în care să se poată face donaţii, pentru că nu avem personalitate juridică. Cei ce doresc să facă donaţii în bani o pot face direct în conturile celor ce fac parte din cazurile expuse. Doresc să menţionez că fiecare caz postat pe această pagină este anchetat în prealabil, pentru a ne asigura că nu alimentăm conturile unor excroci, ci îi ajutăm pe cei ce au nevoie cu adevărat de asta. Dacă pot să mă duc la faţa locului, mă duc personal. Dacă nu, iau legătura cu preotul din sat, dacă cei care au nevoie de ajutor locuiesc la ţară, cu oamenii din jurul lor sau chiar cu ei. Dacă este vorba despre persoane bolnave, le solicit documente medicale care să ateste acest lucru”, a continuat Alexandra Timar.

Până acum, arădeanca a reuşit să vină în sprijinul unor persoane din Vrancea, Vaslui, Iaşi şi Mangalia, iar cei care au ajutat-o au fost utilizatori ai reţelei din Arad, de unde a primit cele mai multe lucruri, Bucureşti, Iaşi, Maramureş. Nu de mult, au sosit şi primele pachete cu haine, pentru a fi redirecţionate către diverse cazuri sociale.

Opt copii părăsiţi de mamă

Cazul care a impresionat-o cel mai mult pe Alexandra Timar este cel al unei familii din Vaslui. „Cazurile care impresionează cel mai mult sunt cele ale copiilor. Pe mine m-a impresionat deosebit o familie din Vaslui. Este vorba de opt copii, părăsiţi de mamă. Tatăl are handicap, dar totuşi lucrează cu ziua prin sat, să le dea de mâncare, iar preotul din sat strânge fonduri pentru ei, să le construiască o nouă casă. Acum stau zece persoane într-o cameră. Un om de afaceri din judeţ s-a oferit să le dea materiale de construcţii. Se strâng în continuare fonduri pentru ei, dar se strâng şi haine, şi mâncare”, mai povesteşte arădeanca. Pentru a fi sigură că ajutoarele ajung acolo unde trebuie să ajungă, la primirea coletelor, se fac poze, care sunt postate ulterior pe Facebook.Sper să câştig cât mai repede încrederea oamenilor, ca ei să vină şi să ni se alăture în această iniţiativă, să ajute fiecare cu cât poate. De asemenea îi aşteptăm pe cei cu probleme să ne scrie să vedem în ce măsură pot fi ajutaţi. Vă asigur că tot ceea ce fac, fac din dorinţa de ai ajuta pe cei mai puţin norocoşi decât noi, la fel cum ar fi făcut şi bunica mea, a încheiat Alexandra Timar.

  • dumitru spune:

    te felicit din toata inima! bucurosi parintii care au astfel de copii!!!!

  • bv alexandra bv. esti deosebita 😉

  • bardacel tanty spune:

    esti o persoana deosebita !! Dumnezeu sa.ti ajute !!!

  • Aurora Martin spune:

    Felicitari pentru implicare, initiativa, curaj, incredere in partea buna din oameni!

  • Calin spune:

    nu exista pagina indicata de voi.

  • Sabina spune:

    Nici eu nu am gasit aceasta pagina a Alexandrei…

  • Alexandra Timar spune:

    Pagina a fost închisă iar acum cine dorește sa ajute ma poate contacta pe pagina personală de fb Alexandra Izabela sau la adresa de mail alexandra20m@yahoo.com

    • Alexandra Timar spune:

      Alexandra Timar e Facebookul meu

    • Cisma Fira spune:

      O FAmjlie din vulcan jud hunedoara traieste sub pragul saraciei si au sase copii dintre doi copii Adultii cu handicap foArte grAv si au nevoie disperata de Ajutor umanitar care ConstA in ALIMENTE HAINE LENJERI DE PAT PAMPERSURI NR TREI PENTRU ADULTI SI AJUTOR FINANCIar pentru a.cumpArA MedicAmente de Care nu trebuie sa le LipseascA aceasta FA.milie locuiesc pe str st o iosif bl cinci sc unu APARTMENT SAIZECI SI CINCI LOC VULCAN JUDET HUNEDOARA NR DE CONTACT. 0729460205

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției