Peste 1.400 de persoane au omagiat memoria fostului primar Dorel Popa, în cadrul unei impresionante slujbe de priveghi, care a avut loc la Biserica Baptistă Maranata. Un număr mare de autorităţi şi personalităţi arădene au participat la eveniment, pentru a cinsti şi comemora viaţa marelui edil, pastor şi om, Dorel Popa. Acesta a decedat în cursul serii de duminică, în urma unui infarct, şi va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Eternitatea din municipiu. Priveghiul va avea loc şi în această seară, tot de la ora 19.00, la biserica baptistă Maranata.
Printre personalităţile politice prezente la eveniment, s-au numărat şi fostul președinte al PDL Arad, Gheorghe Seculici, deputatul PSD Dorel Căprar, prefectul județului Arad Cosmin Pribac, deputatul PSD Flavius Măduța, viceprimarul Levente Bognar, consilierul municipal Kalman Cziszter, consilierul municipal Marin Lupaș, secretarul primăriei Arad, Lilioara Stepănescu sau consilierul județean Cornel Lucaci.
Dorel Popa va fi condus mâine pe ultimul drum. De la ora 12.00 va avea loc serviciul de înmormântare la Maranata, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului primar va fi condus la Cimitirul Eternitatea. Deși Primăria Arad a intenționat ca sicriul să fie depus în holul central al Palatului Administrativ, familia sa a refuzat. Dorel Popa a fost primarul municipiului Arad, în perioada 2000-2004, când a candidat pentru această funcţie susţinut de PDSR. În timpul mandatului său a făcut numeroase demersuri pentru atragerea investitorilor în Zona Industrială Vest Arad, în urma cărora au fost create locuri de muncă noi, au fost asfaltate străzile Cocorilor şi Voinicilor, au fost pavate trotuarele din centrul oraşului şi a fost inaugurat Centrul de referinţă în diagnostic imagistic Euromedic. De asemenea, în aceeaşi perioadă a fost construit deponeul ecologic ASA Arad şi a fost inaugurat Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.
Primarul Gheorghe Falcă şi foştii şefi ai administraţiei locale transmit condoleanţe familiei îndoliate. „Am primit cu tristețe vestea încetării din viață a celui care a fost Dorel Popa. Regretăm dispariția sa prematură și îi aducem, pe această cale, un respectuos ultim omagiu. Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, susţine Falcă.

Recomandările redacției