avram-iancu-cu-medaliiÎncrâncenare şi energie consumată la maxim în cadrul fazei judeţene a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal feminin, ce s-a consumat marți la Polivalenta arădeană timp de aproximativ 4 ore.
Protagoniste au fost cinci echipe, trei din Arad şi două din judeţ, alcătuite din eleve ale ciclului gimnazial. Orașul Arad a fost reprezentat de școlile gimnaziale „Avram Iancu”, „Aron Cotruş” şi „Aurel Vlaicu” combinată cu Şcoala „Fraţiii Neuman”, şcoală ce face parte din structura celei dintâi. Din judeţ au venit echipele Liceului  Tehnologic Sântana şi Şcoala Gimnazială Şimand.
Au rezultat meciuri echilibrate, situaţia pe podium fiind clarificată abia  după încheierea penultimului meci. Arbitrul Gabriel Hărduţ a avut mult de lucru şi s-a descurcat bine , el fiind singurul arbitru delegat pentru cele 10 meciuri disputate pe durata a două reprize a câte 8 minute fiecare.
De lucru a avut şi asistentul me­dical Gheorghe Ghinga, el trebuind să intervină de câteva ori pentru a „repara” jucătoarele accidentate. Per total a fost o competiţie reuşită, chiar dacă majoritatea jucătoarelor au venit direct de la simularea de bacalaureat la limba română.
Iată rezultatele:
Sântana (prof. Cătălin  Puia) – Şc „Aurel Vlaicu”(prof. : Nicoleta Călin, Ramona Rusu şi I. Hamza)  1-2
Şc.„Avram Iancu”( prof. Radu George şi Ştefan Mândru) – Şc.”Aron Cotruş”( prof. Florin Bugariu) 2-2
Şimand ( prof Daniel Mărcuş şi Liviu Borlea) – Şc. „ Aurel Vlaicu”- 1-1
Sântana- Şc. „Aron Cotruş” 3 – 0
Şc. „Avram Iancu”- Şc. „Aurel Vlaicu” 4-0
Şc. Şimand – Şc. „Avram Iancu”  0-1
Şc. „Aron Cotruş – Şc. „Aurel Vlaicu” 0-2
Şc. Şimand- Sântana  0-2
Şc. „Aron Cotruş”- Şc. Şimand 1-1
Clasamentul final a arătat astfel:
1. Şcoala Gimnazială „ Avram Iancu” Arad
2. Şcoala Gimnazială „ Aurel Vlaicu+” Fraţii Neuman” Arad
3. Liceul Tehnologic Sântana
4. Şcoala Gimnazială Şimand
5. Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Arad
Cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată Ana Cozac de la Lic. Tehn. Sântana. Premierea , constând în diplome şi medalii, a fost efectuată de către prof. Paul Barta, inspector de educaţie fizică din cadrul DSJ Arad.
Echipa campioană va reprezenta judeţul la faza interjudeţeană de la Alba Iulia.
S.A.

Recomandările redacției