icim-3Campioanele en-titre în baschetul feminin românesc a mai trecut un hop în încercarea de a ajunge din nou până la capăt.  La Brașov, arădencele au avut ceva emoții doar în startul confruntării, după care au făcut legea în stil de mare echipă.
Olimpia Braşov a început tare meciul cu Univ Goldiş ICIM, reuşind să ţină aproape după primul sfert. Un sfert în care braşovencele au condus cu 6-4, 13-10 sau 16-14. Speranţe deşarte pentru gazde. De la 18-17, în min. 8, campioana a pus stăpânire pe joc şi a preluat ostilităţile. Scenariul s-a schimbat brutal pentru gazde după primele 5 minute din sfertul secund, defensiva de sub Tâmpa neavând ce să-i facă lui Destiny Williams (20 de puncte marcate în acel moment), pe mâna căreia arădencele s-au desprins la 35-22 (min. 14). Mult mai atente şi concentrate pe apărare (7 puncte primite în acest sfert), de fapt punctual forte al acestui sezon, fetele lui Araujo s-au descătuşat, reuşind ca la pauza mare să îşi asigure un avantaj lejer, de 19 puncte. O evoluţie precisă a arădencelor, ce i-a permis portughezului să arunce în luptă şi lina a II-a.
Braşovul a vrut să spele din ima­ginea şifonată în debut de sfert 3, dar imediat Moni Brosovszky tăiat aripile adversarelor cu două triple, ducându-și echipa la 20 de puncte în față: 38-58. Şi de aici, din nou, valoarea şi calitatea și-a spus cuvântul, campioanele făcând legea, doar mici tresăriri ale gazdelor mai pigmentând cu sare şi piper o confruntare în care numele câştigătoarei era cunoscut demult, punându-se doar problema scorului.
A fost un final de meci cu tinerele Manta, Crăciun, Manea sau Moraru pe parchet, pentru o victorie importantă în faţa unui adversar incomod. Totodată, a fost şi o repetiţie utilă înaintea examenului cu Sepsi Sf. Gheorghe, de sâmbătă, în Polivalentă, de la ora 18,30.
Formații și marcatoare:
Braşov: Erak 16, Haas 10 (2×3), Bartee 7 (1×3), Irimia 8, Kovacevic 7, Ursu 5, Boltaşu 4, Cioroiu 3, Avram 2.
ICIM Arad: Williams 24, Cosby 13 (1×3), Engelman 12, Brosovszky 10 (2×3), Milovanovic 7 (1×3), Crăciun 6, Manta 4, Broomfield 4, Moraru 2, Mercea 2, Rhoads 2, Manea.
S.A.

Recomandările redacției