madutaDeputatul Flavius Măduţa a susţinut, marţi, o declaraţie politică în Camera Deputaţilor, în care a abordat problema încălzirii apartamentelor. El s-a pronunţat împotriva interzicerii închiderii caloriferelor, soluţie vehiculată în ultima perioadă, în diverse medii. „Cheltuielile de întreţinere pe timp de iarnă au devenit un lux pentru foarte mulţi români. În fiecare oraş din ţară, sunt multe familii care înregistrează restanţe la plata căldurii şi a apei calde. Puşi în faţa imposibilităţii de a-şi achita cheltuielile, mulţi români au decis să închidă caloriferele în una sau mai multe camere, pentru a reduce cheltuielile”, a spus Măduţa.  Chiar şi după o iarnă blândă ca aceasta, restanţele cetăţenilor la plata căldurii şi a apei calde au crescut.
O altă măsură este reabilitarea termică a blocurilor. „Ştiu că de la nivel guvernamental există un sprijin important pentru reabilitarea termică a imobilelor, cred că aceste eforturi trebuie intensificate, pentru a folosi mai eficient energia termică şi pentru a reduce facturile”, a conchis deputatul arădean.

  • A.Pop spune:

    Sistemul centralizat de incalzire este un fiasco. Trebuie sprijinit sistemul individual, pe gaz, cu termoteci performante, practic nepoluante. Bineinteles, si reabilitarea termica. Nu trebuie sprijiniti puturosii, asa cum se face in actualul sistem de subventii.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției