formulare

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara informează contribuabilii că ultima zi în care mai pot fi depuse formularele 392A si 392B este 25 februarie. În aceste condţii, persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 erau înregistrate ca plătitoare de TVA şi ale căror cifre de afaceri efectiv realizate la acea dată sunt inferioare sumei de 220.000 lei au obligaţia să depună formularul 392A. Formularul nu se depune dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 nu erau înregistrate în scopuri de TVA şi ale căror cifre de afaceri realizate la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 de lei, au obligaţia să depună formularul 392B. Formularul nu se depune dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării şi/sau achiziţii efectuate în ţară.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere, cu excepţia celor prevăzute în mod expres în lege, nu au obligaţia depunerii formularului 392B.

Recomandările redacției