soldareComisariatul Judeţean pentru Pro­tecţia Consumatorilor a desfăşurat, în perioada 24.01- 07.02.2014, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cazul vânzărillor cu preţ redus. În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 35 de operatori economici, iar la 31 de operatori economici au fost descoperite abateri.
„Au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 de amenzi în sumă de 85.000 lei şi zece avertismente. S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor la un număr de 330 bucăţi textile şi perechi de încălţăminte în valoare de 17.140 lei”, a declarat Gheorghe Iancu, comisa­rul şef adjunct.
Principalele abateri constante au fost: neafişarea informaţiei referitoare la data de debut şi de încheiere a perioadei de soldare, neafişarea informaţiei în cazul vânzării promoţionale ca un produs sau o grupă de produse care se comercializează doar în limita stocului disponibil, încălcarea regulilor de fixare şi publicitate a preţurilor, prin omiterea menţionării noului preţ, lângă preţul anterior, barat sau a procentului de reducere şi a preţului nou lângă preţul vechi, barat, afişarea preţurilor într-o formă echivocă greu de citit şi neafişarea programului de funcţionare.
(D.C.)

Recomandările redacției