frontiera Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un minor care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de cartea de identitate a vărului său.
Astfel, în seara zilei de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca „Peugeot Boxer”, înmatriculat în Bulgaria, condus de Alexandru P., din judeţul Dolj, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. „Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor acesteia s-a stabilit că este vorba de minorul I.B., în vârstă de 17 ani, din Dolj, care a decla­rat că a primit cartea de identitate de la vărul său, după ce i-a spus acestuia că doreşte să ajungă în Italia să-şi găsească de lucru, dar nu are împuternicire din par­tea părinţilor”, ne-a informat co­mi­sar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea minorului pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției