1970700_677241522341141_1783685185_nÎn Arad ar urma să fie deschis un centru de depistare a cancerului mamar, în cadrul unui proiect în care este implicată Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad. Este vorba de proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hodneyovasarhely, Syentes şi Arad”. În cadrul acestui proiect a fost deja organizată o amplă acţiune, ceea ce s-a tradus printr-o fundă umană, pentru marcarea luptei împotriva cancerului mamar.

Manifestarea denumită „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar” a adunat câteva sute de elevi. Evenimentul a fost organizat de asociaţia Cetatea Voluntarilor, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad.

Prin această iniţiativă UVVG, în calitate de partener principal în proiect, are în plan achiziţionarea unor echipamente performante în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale în depistarea şi combaterea cancerului mamar: „În cadrul acestui proiect încercăm să rezolvăm o problemă deosebit de gravă a secolului nostru, cea a unor boli, la ora actuală, incurabile. Prin efortul echipei care s-a ocupat de acest proiect, vom deschide şi la Arad un centru de depistare a cancerului mamar, pentru că prevenţia rezolvă mai mult decât vindecarea propriu-zisă”, a susţinut Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad, în cadrul manifestării. La sfârşitul acţiunii s-au lansat în aer sute de baloane roz, iar elevii Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” au derulat un marş al bicicliştilor prin centrul oraşului.

Recomandările redacției