cosmin.contraTehnicianul Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti, informează, luni, site-ul oficial al grupării prahovene, care precizează că antrenorul îşi va continua cariera în Spania, unde va prelua formaţia Getafe, la care este legitimat şi atacantul Ciprian Marica. Contra a declarat că speră să se ridice la nivelul exigenţelor din campionatul spaniol şi să reuşească salvarea de la retrogradare a echipei.
”Începând de astăzi, contractul dintre FC Petrolul Ploieşti şi antrenorul Cosmin Contra s-a încheiat. Clubul nostru a luat act de dorinţa tehnicianului Contra de a renunţa la funcţie, în favoarea unei cariere în Spania. Având în vedere performanţele obţinute la FC Petrolul şi tot ce a însemnat prezenţa sa la Ploieşti în ultimul an şi jumătate, clubul nostru a considerat absolut normal să-l înţeleagă şi să-i respecte decizia”, se arată pe  site-ul citat.
„Ieri (n.r. – duminică), după meciul de la Piatra Neamţ, am fost sunat de oficialii de la Getafe pentru a prelua echipa. Am acceptat, dar am fost rugat să nu vorbesc despre acest lucru până la prezentarea oficială”, a spus Contra, la Dolce Sport.
Cosmin Contra a declarat că va încerca să ajute clubul Petrolul Ploieşti de fiecare dată când va avea nevoie. „Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect”, a declarat tehnicianul.
Cotidianul spaniol Marca a anunţat că antrenorul Luis Garcia va fi demis, luni, de la conducerea tehnică a echipei Getafe, în urma rezultatelor slabe înregistrate în campionat. Formaţia lui Marica este pe locul 15, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai câştigat un meci din 29 noiembrie, 2013, de atunci echipa spaniolă disputând 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat de atunci o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei.
În vârstă de 38 de ani, Cosmin Contra are o relaţie de lungă durată cu conducerea Getafe CF, grupare la care a evoluat cel mai mult în cariera sa de fotbalist. Fostul fundaş a jucat în tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducând echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012.

Recomandările redacției