lucescumutuTehnicianul Răzvan Lucescu a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti, el semnând un contract până în vara             anului 2015, informează site-ul oficial al prahovenilor.
Noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a negociat timp de un minut şi 20 de secunde cu finanţatorul Dan Capră pentru preluarea conducerii tehnice a grupării prahovene. „Am negociat un minut şi 20 de secunde. Am venit cu mare încredere şi sper să facem lucruri bune. Pentru mine lucrurile se simplifică atunci când joci în faţa unui asemenea public. Nu am venit cu gândul de a pleca imediat. Vom vedea ce vom reuşi până la finalul sezonului, apoi ne vom aşeza la masă”, a spus Lucescu.
Răzvan Lucescu a afirmat că, deşi a semnat un contract pe 15 luni cu Petrolul, în vară va decide dacă va continua la gruparea prahoveană. „Munca depusă aici de Cosmin Contra a fost una excepţională. Petrolul Ploieşti a realizat lucruri fantastice în ultimii trei ani. Sunt fericit că lumea s-a gândit la mine la aceste 12 etape plus meciurile din Cupa României. Aş vrea să ne gândim la un total de 15 meciuri. Nu vor fi meciuri simple, va trebui să ne concentrăm şi să ne gândim că fiecare va fi câte o finală pentru noi. Ca să fiu sincer, nu voiam să revin în fotbal până la vară”, a completat Lucescu.
„Poate că la decizia mea a contat şi prezenţa lui Mutu aici. Chiar dacă între noi au fost probleme când eram la echipa naţională, eu îmi aduc aminte că a jucat ultimele trei meciuri sub comanda mea şi             le-a jucat foarte bine. Prezenţa lui aici poate ajuta echipa să crească. Mutu va fi căpitanul echipei. Experienţa personală şi valoarea lui obligă la acest lucru. Pe Mutu îl văd jucând între linii. În primele trei etape a fost un pic sacrificat pentru binele echipei, deoarece nu exista un vârf de profesie, dar cred că până la urmă vom alege locul său în echipă. Este dificil să impun o strategie, voi continua cu ce am găsit, bazându-mă pe experienţa şi valoarea jucătorilor, iar aici Mutu trebuie să fie un punct de referinţă. Prezenţa lui în teren trebuie să dea fiori adversarilor”, a adăugat fostul selecționer.
În vârstă de 45 de ani, Răzvan Lucescu revine în fotbalul românesc după ce ultima dată a antrenat pe El-Jaish, în Qatar, FC Petrolul fiind a treia formaţie din Liga I pe care o pregăteşte, după FC Braşov şi Rapid Bucureşti, la ambele având câte două mandate.
Răzvan Lucescu are în palmares două Cupe ale României, câştigate cu Rapid (2006 şi 2007), şi un sfert de finală în Cupa UEFA.

Recomandările redacției