spitalPlanul autorităţilor judeţene, de securizare a Spitalului Judeţean va fi supus aprobării. După cum a anunţat conducerea Consiliului Ju­deţean, incinta unităţii spitaliceşti va fi modernizată începându-se cu intrarea în spital. În şedinţa CJA de săptămâna aceasta, aleşii judeţului sunt deja chemaţi să aprobe documentaţiile tehnico-economice pentru proiectul „monitorizare, acces în spital, bariere şi aparate parcare“, a cărui valoare se ridică la peste 800.000 de lei. De anul viitor, vizi­tatorii se vor legitima şi înregistra la intrarea în spital, totul urmând să fie supravegheat video.
După ce, în urmă cu doar câteva săptămâni, CJA a aprobat proiectul ce prevede împrejmuirea Spitalului Judeţean, în curând, consilierii vor supune la vot proiectul ce vine în completarea celui aprobat şi anu­me, de supraveghere a accesului în unitatea spitalicească. După cum arată documentaţiile tehnico-economice, proiectul va presupune achiziţia şi montarea de sisteme de control al accesului în spital. Acest sistem cuprinde: sistem de legimi­tare şi înregistrare pentru vizitatori, sistem de identificare pentru angajaţi, control acces şi software informatic. Vor fi achiziţionate cititoare pentru monitorizarea accesului, bariere auto, pentru acces şi separarea traficului, precum şi echipamente de preluare şi stocare a informaţiilor primite de la ca­merele video de supraveghere. Contractul cuprinde şi instruirea personaului pentru folosirea sistemului de mo­nitorizare. Toate do­tările şi echipamentele vor funcţio­na pe mai mul­te intrări, astfel încât să fie asigurată o permanentă degajare a fluxului în incinta spitalului. Lucrările vor ţine cont de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni, de la data semnării contractului.
Tot în şedinţa de miercuri, 26 martie va intra la vot şi un proiect ce vizează amenajarea unei farmacii în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Mai mult de jumătate de milion de lei ar urma să coste construcţia şi amenajarea farmaciei, iar lucrările ar urma să fie gata în doar cinci luni. Cheltuiala pentru aceste investiţii vor fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției