Aşadar, după cum ne-am înţeles, a venit primăvara! Atunci hai să fim niţel mai spirituali şi să ne dăm rotunzi, citând câteva ziceri pe subiect ale unor oameni mai cunoscuţi ca noi. Un tânăr şi simpatic actor american, Michael James Vogel spunea: „Pentru a-ţi scurta iarna, împrumută nişte bani până în primăvară“. Scriitorul Pablo Neruda nota, la rândul lui că „Vor putea tăia toate florile, însă nu vor putea opri primăvara“, iar editorul american Doug Larson divaga: „Primăvara este atunci când îţi vine să fluieri chiar dacă ai pantofii plini cu apă“. „Ziua în care Domnul a creat speranţa a fost probabil şi cea în care a zămislit primăvara“, zicea un celebru  baschetbalist american, Bern Williams. Deşi nu cred că a jucat baschet la viaţa lui, William Shakespeare şi-a permis şi el să-şi dea cu părerea despre acest anotimp. Citez: „Aprilie aduce în toate spiritul tinereţii“.

Mişto, nu?

Scriu aceste rânduri în 1 aprilie, Ziua Nebuniilor. De aceea îmi permit să urmez traiectoria creionului meu (Aiurea, de fapt eu bat la taste aceste rânduri, dar de dragul metaforei sunt în stare să exagerez. Apropos! Oare se mai găsesc creioane prin librării? Şi dacă da, în ce scop? Căci  până şi preşcolarii folosesc calculatorul la scris şi de desenat desenează tot electronic! Dar hai să închid paranteza, că am făcut-o lungă cât o zi de post), creion  care o poate lua chiar şi razna, căci această primăvară sprinţară şi veselă îmi permite acest lucru.

Aşadar, noaptea visez rufe-ntinse, iepuri şchiopi şi pe soacră-mea făcând balet în târnaţ, căci am o soacră mititică, dar foarte şturlubatică. Acest vis se interpretează (conform alinierii planetelor Saturn, Jupiter şi Marte-April cu ascendenţă în Insula Kamceatka şi în Bojdeuca din Ţicău) că în prag de seară toate horoscopistele sexy de pe la televiziunile naţionale vor face grevă de protest pentru a fi primite în mod oficial în Organizaţia Naţională a Ghicitoarelor în Ghioc; căci Mama Omida le-a interzis, după ce a fost nedreptăţită de Oana Zăvoranu care i-a dat prea puţin mălai (doar jumătate de milion de euro) pentru a-l întoarce în ogeac mai aproape pe Pepe. Sper din toată inima, în numele tuturor optimiştilor care cred cu tărie în Mântuirea prin Zodiac, că horoscopistele vor găsi înţelegere şi vor putea activa  în mod plenar în organizaţia mai brunetelor lor colege. De altfel, pe horoscopiste nu le desparte de ghicitoare decât amănuntul neesenţial că ele au diplome, iar balaoacheşele, ba. Au aceleaşi concepţii despre lume şi viaţă, aşa că nu văd de ce horoscopistele n-ar merita să fie primite în Organizaţia Naţională a Ghicitoarelor în Ghioc. Ba, ar fi chiar discriminare curată, cea mai mare discriminare din Cartierul Căii Lactee din Vestul Universului…

E primăvară, înfloresc din nou stelele magnoliilor, lacrimile violete ale iorgovanului şi plesnesc de invidie toţi mugurii plantelor.

E primăvară, iar a venit foarte repede! Trebuie să-mi dau datoria făcută astă iarnă. Nu-i nimic, merită! Jur pe memoria păsărilor călătoare, pe o vopsea verde-crud de ou roşu şi pe zâmbetul serafic al prietenei mele Anisia, care are vârsta de un an fără o duminică.

 

Recomandările redacției