incendiuUn incendiu de proporţii s-a declanşat, ieri, în jurul orei 12, în localitatea Luncşoara, comuna Hălmăgel.

Din primele declaraţii pe care le-am obţinut de la căpitan George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” din Arad, „vegetaţia uscată de pe o suprafaţa cuprinsă între două şi trei hectare a luat foc. Am intervenit cu un autocamion şi cu zece persoane, de la Garda II din Gurahonţ, dar pentru stingerea incendiului au mai fost solicitaţi şi pompierii de la Serviciul de voluntari din Hălmăgel. Se pare că incendiul s-a declanşat în momentul în care localnicii au dat foc vegetaţiei uscate, cu ocazia lucrărilor agricole de primăvară”.

Intervenţia pompierilor a fost una extrem de dificilă din cauza zonei extrem de accidentată, echipajele de stingere a incendiului acţionând pe jos, cu unelte de primă intervenţie: lopeţi şi mături.

  • A.Pop spune:

    Judecand dupa imagini, nu ar fi rau ca sa se publice in „Glasul Aradului” un articol consacrat dotarii tehnice a ISU Arad, dotare dedicata stingerii incendiilor de padure (ex. numar de avioane sau elicoptere care sa arunce apa sau praf special pentru stins incendii etc.). Sau, imaginea in cauza este o reprezentare a stingerii unui incendiu din secolul XVII-XVIII ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției