hardPeste 270 de piloţi sunt aşteptaţi să participe, de vineri până duminică, la competiția King of the Hill Tournament 2014, etapă a Cupei Mondiale, care se va desfăşura în judeţul Arad. Ediţia din acest an se desfășoară pe două clase de dificultate: Clasa Pro – Knights – pentru cei experimentați, în condiție fizică foarte bună, stăpâni pe tehnica hard-enduro şi Clasa Hobby – Squires – hard-enduro de nivel mediu.
Probele vor începe vineri, 4 aprilie, la 12.00, în Piaţa „Avram Iancu” din Arad, când va avea loc Prologul cu obstacole. Sâmbătă, 5 aprilie, la ora 9.00, se va da startul primei zile de Hard Enduro, pe un traseu care porneşte de la Ghioroc, va trece pe la Cetatea Şiria şi se va termina la Ghioroc. În fine, duminică, la ora 9.00, în a doua zi de Hard Enduro, participanţii vor parcurge un traseu care va începe la Ghioroc, va duce la Cetatea Şoimoş şi se va termina tot la Ghioroc.
„Avem 270 de participanţi din ţări din Europa şi din Africa de Sud. Vor sosi la Arad cei mai buni piloţi, inclusiv Paul Bolton, din Marea Britanie, care urcă pe po­diumul mondial la majoritatea competiţiilor de gen din lume. Publicul va putea fi în mijlocul acţiunii în zona Cetăţii Şiria, de unde vor putea observa traseul şi piloţii în acţiune”, a precizat Marcel Vlăduţoiu, preşedintele Hard Enduro Club Arad.
Duminică seara se vor alege câştigătorii titlului King of the Hill 2014, în localitatea Ghioroc. Fondul de premiere conține premii totale de peste 4.500 euro. La proba Prolog, Clasa A se vor oferi 500 euro pentru locul I, 300 de euro pentru locul II şi 200 de euro pentru locul III. La Clasa Hobby, locul I va primi 300 euro, locul II – 200 euro şi locul III – 100 euro.
La Clasa Pro general, locul I va primi 1.000 euro, locul II – 700 euro şi locul III – 500 euro. La Clasa Hobby general se vor oferi produse cadou.
Probeme cu pădurarii
Organizatorii competiţiei s-au plâns, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Arad, că pădurarii modifică traseul competiţiilor, zilnic, pentru că nu înţeleg că ei nu sunt proprietarii pădurilor, ci doar angajaţii ocoalelor silvice.
„Avem toate aprobările necesare de la Primăria Ghioroc, de la Primăria Şiria şi de la Ocoalele Silvice. Public, cer sprijinul pădura­rilor, care ne modifică, zilnic, traseele şi ne acuză că devastăm pădurea. Ei nu sunt proprietarii pădurilor şi cred că fac totul din răutate şi orgoliu ca să ne demonstreze nouă ce putere şi orgoliu au”, a mai spus Marcel Vlăduţoiu.
La rândul său, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a precizat că această competiţie este înscrisă în Strategia de dezvoltare turistică a judeţului Arad şi a făcut un apel pentru acordarea sprijinului care se impune acestui eveniment de nivel mondial, care se desfăşoară în judeţul Arad.

Recomandările redacției