tehnodomusPasajele rutiere care fac legătura, peste linii ferate, între centrul municipiului Arad şi cartierele Grădişte şi Micălaca au suportat, recent, lucrări de întreţinere pe care compania Tehnodomus, constructorul care s-a ocupat de modernizarea lor, trebuie să le facă în perioada de garanţie.

Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad a precizat că este vorba despre lucrări de întreţinere, care se fac periodic în perioada de garanţie.

„În cazul lucrărilor finanţate din fonduri europene, se impune o garanţie foarte mare, respectiv de 10 ani, la fiecare lucrare. În această perioadă, constructorul face inspecţii periodice verificând strarea lucrărilor efectuate. În cazul celor două pasaje, s-au efectuat lucrări de întreţinere la rosturile de dilataţie, în cadrul perioadei de garanţie”, a precizat Corina Drăghici.

Lucrările de reabilitare la pasajul rutier Micălaca au fost încheiate în vara anului 2013, după o investiţie de 15 milioane de lei, iar reabilitarea celui din Grădişte a fost finalizată în acelaşi an, investiţia fiind de 17,5 milioane de lei.

În ceea ce priveşte pasajul rutier Micălaca, s-a reabilitat infrastructura şi suprastructura pasajului şi a bretelei de acces la acesta dinspre Bulevardul Titulescu, trotuarele şi scările de acces pietonal, linia de tramvai, iluminatul public, semnalizarea orizontală şi verticală a carosabilului. Au mai fost reabilitate calea de pasaj, breteaua şi rampele, şi linia de tramvai.

În cazul pasajului din Grădişte, lucrările de reabilitare au fost reabilitarea infrastructurii şi a suprastructurii pasajului şi a bretelei de acces, reabilitarea trotuarelor şi a scărilor de acces pietonal, reabilitarea liniei de tramvai, reabilitarea iluminatului public şi semnalizarea orizontală şi verticală a carosabilului.

De asemenea, de o parte şi de alta a pasajului au fost amenajate piste pentru biciclişti.

În ambele cazuri, finanţarea a fost din bani europeni nerambursabili, prin Programul Operaţional Regional.

Compania Tehnodomus, constructorul care s-a ocupa de cele două lucrări, are ca obiect de activitate execuţia lucrărilor de construcţii hidrotehnice, îmbunătăţiri funciare, construcţii civile şi industriale, construcţii edilitare, drumuri, instalaţii sanitare, instalatii electrice, instalaţii de încălzire şi centrale termice, izolaţii termice, hidrofuge şi antiacide, restaurare şi consolidare clădiri vechi şi monumante de arhitectură.

Compania are peste 600 de angajaţi.

Recomandările redacției