cruceaDuminică dimineața, la Biserica de la UTA a avut loc o slujbă specială și anume sfințirea crucii principale a Bisericii Martirilor de la UTA. Această slujbă a fost oficiată de către  arhiepiscopul Ara­dului Timotei Seviciu. La  ceremonie a mai fost prezent preotul paroh al Bisericii Şega 2,  Gheor­ghe Zaharia Iova, alături de un sobor de preoți și peste 400 de credincioși. Lucrarea a fost realizată de către maestrul Gheorghe Lazăr.
„Vă mulțumesc tuturor că ați participat la slujbă și mai ales la sfințirea acestei cruci deosebite suflată în aur. Mulțumim și maestrului Gheorghe Lazăr pentru realiza­rea acestei cruci deosebite, mulțumim și domnului Gheorghe Burcă pentru constru­irea celor șapte cupole de cupru. Dumnezeu să ne binecuvînteze și să ne dea sănătate, mulțumim pentru prezență și arhiepiscopului Aradului Timotei Seviciu care este alături de creștinii ortodocși“, a spus preotul Bisericii Șega 2, Gheorghe Zaharia Iova.
Miercuri şi joi, vor fi ridicate pe turle cele şapte cupole de cupru care desăvârşesc arhitectura exterioară a lăcaşului de cult, dar şi crucea pe turla centrală a bisericii.

Recomandările redacției