colectare[1]Arădenii care colectează selectiv deşeuri electrice şi electrocasnice pot câştiga o serie de premii în cadrul campaniei „Locul  deșeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!”, derulată de Asociația RoRec și Primaria Municipiului Arad.

Acţiunea de colectare va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, între orele 10.00 – 17.00, în mai multe puncte fixe din cartiere.

Punctele de colectare sunt în Alfa (lângă Biserică), în Micălaca (str.Abrud, în spatele blocului 129 sc.C, în zona Gării (terenul de lângă Grădinița PP 15, str. Avrig), Vlaicu (Piața Agroalimentară), Calea Timișorii nr. 39 ( în fața Centrului de zi pentru vârstnici), Grădiște (în fața Sc.Gen.Aron Cotrus, aleea Romanței) și prin preluare gratuită de la domiciliu sau de la sediile firmelor și instituțiilor.

„Pentru posesorii de echipamente, grele sau voluminoase, serviciul gratuit de colectare de la domiciliu le stă la dispoziție. Numărul de telefon pentru programări este  0751302123 sau 0800444800 număr apelabil gratuit în orice rețea de telefon 7 zile din 7”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Arad.

Fiecare deponent poate câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre următoarele premii: 4 mașini de găurit, 4 mixere, 4 cafetiere, 4 călcătoare, 4 polizoare unghiulare şi un frigider.

Extragerea câștigătorilor va avea loc 14 aprilie, ora 12.00, la Primăria municipiului Arad.

Lista câștigătorilor va fi publicată pe siteul www.rorec.ro,  începând cu ziua imediat următoare festivității de extragere.

Prin deşeu de echipament electric sau electronic (DEEE) se înțelege un deşeu al unui echipament ce este/a fost conectat la curent electric sau câmp electromagnetic pentru a funcționa corespunzător în mod independent.

Campania „Locul deșeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” este un program dedicat activării populației și informării asupra necesității de a colecta deșeurile electrice.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro)  este o organizație non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuți fabricanți europeni de aparatură electronică prezenți pe piața din România.

Recomandările redacției