raliuÎnscrierile pentru cea de-a VI-a ediţie a Raliului Aradului, etapă în European Rally Trophy şi etapă în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, vor începe, marţi, organizatorii pregătind o probă superspecială care va avea loc în centrul Aradului şi două probe de macadam, pe drumurile din judeţ.

Printre cei care vor participa la ediția din acest an a Raliului Aradului se va afla primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la volanul unui autoturism Mitsubishi şi prezentatorul unei emisiuni TV, Dani Oţil.

Cea de VI-a ediție a Raliului Aradului, este organizată, în perioada 8-10 mai, și se va desfășura în conformitate cu Codul Sportiv Internațional FIA 2014 şi cu Regulamentul Campionatului Național de Raliuri-Dunlop FRAS 2014.

Mihai Leu, deţinătorul licenţei pentru organizarea etapei arădene a raliului, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în fiecare an, această competiţie face un pas înainte, dorindu-şi să ajungă şi etapă în campionatul mondial de raliuri.

“Este foarte important că în acest an Raliul Aradului este etapă în campionatul european de raliuri şi, pentru că în fiecare an facem un pas înainte ne dorim ca această competiţie să fie parte a competiţiei mondiale de gen. Este foarte important ca în acest an raliul să fie organizat foarte bine pentru că va fi supervizat de 3 observatori de la federaţia internaţională de raliu”, a precizat Mihai Leu.

La rândul său, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a spus că etapa specială din acest an se va desfăşura în centrul Aradului.

“În acest an, etapa specială se va desfăşura pe un traseu spectaculos, amenajat pe Bulevardul Revoluţiei. Ne aşteptăm ca această probă să atragă foarte mulţi spectatori în centrul oraşului cu atât mai mult cu cât piloţii vor putea fi urmăriţi timp de două zile, cu o zi înainte de probă când se va face recunoaşterea traseului şi în timpul probei”, a spus primarul municipiului Arad.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a afirmat că această competiţie va primi, întotdeauna, sprijinul Consiliului Judeţean Arad, deoarece se încadrează în strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Arad.

“Întotdeauna vom găsi spaţiu în judeţ pentru ca probele de macadam să poată să existe, în special în locuri apreciate de cei care doresc să urmărească raliul pentru partea de spectacol”, a spus Nicolae Ioţcu.

Ciprian Suărăşan, organizatorul competiţiei, a spus că, anul acesta, desfăşurarea raliului va fi diferită faţă de anii trecuţi, aşteptându-se un număr de 5.000 de spectatori la proba superspecială din centrul Aradului.

Raliul va avea o probă superspecială, pe Bulevardul Revoluţiei din oraş, iar cele mai importante şi spectaculoase probe se vor desfăşura la Frumuşeni.

Lungimea probelor speciale va fi de 149,2 km (12 probe), pentru etapa europeană şi 98,8 km. pentru etapa naţională (8 probe).

În 8 mai, va avea loc prezentarea oficială a echipajelor participante, după care se va da startul probei superpeciale, care se va desfăşura, în centrul Aradului, între orele 20.00 şi 01.00.

Startul în prima zi a raliului se va da vineri, 9 mai, după care vor urma probele special pe macadam.

Startul din ziua a doua a competiției se va da sâmbătă, 10 mai, în aceeaşi zi, la ora 21.00, fiind programată şi festivitatea de premiere.

Recomandările redacției