Deşeuri feroase, fără acte

Oamenii legii de la Poliția orașului Pecica au depistat doi bărbaţi care transportau aproape 1300 kg de deşeuri feroase, fără acte de provenienţă.

I.Samule, de 53 de ani, din Arad şi G. Viorel, de 27 de ani, din Şagu, au fost depistaţi transportând cantitatea de 630 kg, respectiv 650 kg deşeuri feroase, conform Legii 12/1990, ambele persoane fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 500 de lei, iar cantitatea de 1300 kg. de deşeuri feroase a fost indisponibilizată în vederea confiscării. (D.D.)

Acţiuni rutiere

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând aproximativ 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.200 de lei.

Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 80 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute opt permise de conducere şi nouă certificate de înmatriculare. (D.D.)

Transporturi fără licenţă

Poliţiştii au depistat în trafic  patru autovehicule aparţinând unor societăţi din Arad care efectua transport de mărfuri fără a deţine licenţă de transport.

Societăţile deţinătoare au fost sancționate contravenţional cu amendă în valoare de 19.000 de lei, pentru punerea în circulație a  mijoacelor de transport fără a deţine licenţă de transport, iar cantitatea de 5600 de kg. fier vechi şi 1600 kg. deșeu – filtru ulei, care erau transportate cu acestea, au fost reţinute în vederea confiscării. (D.D.)

 

Recomandările redacției