botisCel mai rutinat și titrat jucător din lotul lui Roli Nagy împlinește 36 de ani la două zile după derby-ul de la Pecica! Sorin Botiș e așteptat să-și pună la bătaie toată experiența în confruntarea ce se poate dovedi decisivă pentru titlul de campioană a Aradului.
Apărătorul a fost de acord: „Prin prisma pozițiilor din clasament, meciul e decisiv pentru amândouă echipele. Noi mergem pe drumul nostru, vrem să creăm o echipă pentru Arad și pentru viitor. Avem valoarea să ne impunem, rămâne să ne exprimăm sâmbătă și să câștigăm meciul”.
Reprezentant al părții experimentate din echipă, împreună cu Varga, Pavel și Nădăban, Botiş e privit de mult mai tinerii săi colegi ca un părinte, atât în teren cât și în afara lui. „Suntem la început ca și echipă, dar eu zic că pentru acest nivel suntem competitivi. Avem nevoie să jucăm meciuri tari ca să creștem ca și grup și să dovedim, într-adevăr, că mergem în direcția dorită. Iar pentru asta trebuie să promovăm!”, a decretat Botiș.
„Sore” s-a remarcat la UTA, unde a jucat cinci ani şi a trăit bucuria promovării în Divizia A în 2002. A plecat la Sheriff Tiraspol și are un tricou de campion al Moldovei, apoi, timp de zece ani, a făcut carieră în Ungaria, la Ferencvaros, Zsalaegerszeg, Honved şi Bekescsaba. A reușit „tripla” Campionat – Cupa Ungariei – Supercupa cu „Fradi”, a jucat în cupele europene și, tot din țara lui Ferenc Puskas, păstrează o amintire de preț: un gol de generic marcat din foarfecă din timpul când îmbrăca tricoul lui Honved.
„Exemple pentru tineri”
Roli Nagy, care a fost coleg cu Botiș în echipa UTA-ei din 2002-2003, a menționat că apreciază modul în care „veteranii” îi țin pe tineri în jurul lor.„Sunt așteptări de la Sore, Norbi, Nădăban și Pavel. Sunt de apreciat concentrarea lor și modul în care le dau exemple celor tineri. Cei din urmă au șansa să crească, iar noi creștem împreună, ca echipă. E bine să avem jucătorii în priză, antrenorilor ne convine să ne fie cât mai greu să alegem primul unsprezece. Suntem în turație, asemenea meciuri cu miză sunt benefice fiecărui tânăr”, a punctat antrenorul.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției