peii Derby-ul Ligii a IV-a Arad a început fulgerător: gazdele au avut lovitura de începere, surprinzătorul nigerian Kuku s-a lansat într-un arabesc pe flancul drept și i-a centrat excelent lui Peii, a cărui lovitură de cap a fost prinsă de Mitrea. Pecica s-a motivat extraordinar pentru meci, încrâncenarea trupei lui Dinu Maghici s-a văzut la faza imediat următoare (primul minut nu se încheiase), când Istin l-a secerat pe Dumitru Copil după ce mijlocașul utist îi pasase unui coechipier. Cartonașele au rămas însă în buzunarul lui Mircea Ardelean, care a considerat – probabil – că nu e cazul să acorde ceva chiar în debut de meci. La fel avea să procedeze centralul și la intrarea tare a lui Suslak (10), și la cea a lui Fritea la Capătă (cot fără minge, 17)…
Oamenii lui Nagy au ieșit la atac, Nădăban a fost periculos de la distanță în două rânduri (4, 16), apoi, pe contră Peii l-a depășit pe Botiș, dar a tras defectuos din colțul drept al careului mic (18).
Maghici a fost inspirat alegând să apere cu Marius Rus, goalkeeperul a fost providențial la „capul” lui Leucuța (19) și mai ales la cel expediat de Copil lângă bară (21).
Meciul s-a animat la contraatacul care a provocat cea mai mare ocazie a meciului, Arsene l-a deschis în adân­cime pe Codrin Peii, atacantul a percutat până a ajuns la 10 metri singur cu Mitrea, a șutat, însă portarul utist a avut o paradă de senzație și a evitat un gol clar (24)! Răspunsul a venit de la Nădăban, șut în transversală din lovitură liberă de la 18 metri (33)!
Finalul de repriză a fost al vizitatorilor, Rus a reținut șutul lui Hlistei din marginea suprafeței de pedeapsă (38), iar lovitura de cap a lui Leucuța a trecut pe lângă poartă (41).
Cei peste 2,000 de spectatori au creat o atmosferă care a adus aminte de meciul de odinioară al West Petrom-ului cu Steaua București și au sperat într-un act secund la fel de intens. Angajamentul a rămas același, fiecare minge a fost disputată cu ardoare, în schimb numărul fazelor de poartă a scăzut. Șiclovan, căpitanul pecicanilor, i-a refuzat golul echipei lui Nagy atunci când a respins din fața liniei porții șutul lui Leucuța care-l depășise pe Rus (53).
Pe măsură ce meciul se apropia de final, părea tot mai clar că UTA nu va reuși să desfacă ambițioasa formație a lui Maghici, care, la rândul ei, a fost aproape să dea lovitura prin Muha­mmed „Balotelli”, șutul său înșelător de la 18 metri a căzut pe transversală (88).
Cu prețul a două avertismente primite pentru trageri de timp, pecicanii au trecut cu bine și peste cele patru minute de prelungiri, apoi s-au pregătit pentru sărbătorirea unui rezultat ce-i menține pe primul loc în Liga a IV-a arădeană.
Formații:
Progresul: M. Rus – Vasilca, Șiclovan, Fritea, Istin – Kuku, Purece (84 A. Ponta), Jamilu (63 Muhammed), Gh. Ponta, Arsene – Peii.
UTA: Mitrea – Ad. Popa, Cotoc, Botiș, Suslak – Copil (46 C. Rus), Varga, Nădăban, Hlistei (68 Măgulean) – Capătă (79 Cl. Popa), Leucuța (60 Fl. Pavel).
Arbitri: Mircea Ardelean, Casian Băla, Marius Alexa. Observatori AJF: Claudiu Tripa, Flavius Domide

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției