clmConsilierii locali vor fi convocaţi, până la sfârşitul acestei săptămâni, la încă o şedinţă extraordinară care va avea ca subiect modalitatea de administrare a Ştrandului Neptun şi Patinoarului municipal după ce, luni, proiectul privind acelaşi subiect a fost respins.

Cu toate eforturile primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, de a le explica celor şapte consilieri PSD, PNL şi PC că studiul de fundamentare privind înfiinţarea serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea, amenajarea şi întreţinerea Ştrandului Neptun şi Patinoarului municipal a fost iniţiat în conformitate cu prevederile legii descentralizării, consilierii Opoziţiei au preferat să se abţină în timpul votului.

“Într-o altă şedinţă a Consiliului Local Municipal, consilierii au aprobat organigrama Primăriei, fără serviciul de administrare a bazelor sportive. Sunt patru modalităţi de administrare a bazelor sportive: printr-un serviciu al Primăriei, printr-un serviciu din afara Primăriei, printr-o societate din subordinea Primăriei şi printr-un serviciu privat. Dacă nu se votează atribuirea administrării către Recons, vom fi nevoiţi, să înfiinţăm un serviciu în cadrul Primăriei pentru a putea să administrăm ştrandul. Iar, după aprobarea legii descentralizării, va trebui să reluăm procedurile pentru atribuirea administrării bazelor sportive către Recons”, a precizat Gheorghe Falcă.

Acesta a mai adăugat că, Primăria va angaja, din nou, personal care să lucreze la Serviciul administrare baze sportive, care, cel mai probabil, va fi disponibilizat după promulgarea legii descentralizării.

Cu toate acestea, consilierii PSD, PNL şi PC s-au abţinut în timpul votului, prin urmare, cele 14 voturi “pentru” ale consilierilor PDL, PP-DD şi UDMR au fost insuficiente pentru materializarea proiectului.

Aceasta a fost a doua încercare de a atribui administrarea bazelor de agrement din municipiul Arad către Recons, zilele trecute, tot consilierii Opoziţiei, respingând proiectul în cadrul şedinţei ordinare.

În lipsa unui serviciu de administrare a ştrandului, cel mai probabil, în primele zile ale sezonului estival, baza de agreement va funcţiona fără salvamari, şi fără o parte din personalul care deservea administraţia ştrandului.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal de luni, consilierii locali au avut 8 puncte pe ordinea de zi, dintre care 6 au fost aprobate, unul respins şi unul amânat.

 

  • Bucur spune:

    De ce nu spuneti nimic despre Gospodarirea Comunala societate in subordinea Consiliului local .aflata in insolventa ca urmare a prin grija Primariei.,Aceasta avea imn administrare Strandul Neptun pana in 2004 ,cand a fost preluat de Primarie.Practic Consiliul local ,in calitate de actionar unic (mai putin cateva procente ale Consiliului judetean)si-a falimentat propria societate,iar motivele pot fi usor gasite ,daca se doreste.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției