galerieGaleria utistă a marcat ziua de 18 aprilie, data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea legenda. Au fost timpuri superbe aici, cu farmecul utist transmis de-a lungul atâtor generații. Doar că ultimii ani i-a făcut pe arădeni să înțeleagă că un nou început e singura variantă de a nu lăsa totul într-un praf al uitării. La meciul de vineri seara, în peluza alb-roșie a apărut mesajul: „Prin noi, prin spirit și prin unitate / UTA trăiește mai departe”.
Galeria a cântat pe tot parcusul întâlnirii, iar la final a primit aplauzele celor din teren. Aplauze a primit și unul din marii fotbaliști ai UTA-ei din deceniile trecute: Gabriel Iazbinsky a anunțat la microfon prezența în tribuna oficială a lui Mircea Leac, blondul mijlocaș al anilor 70-80, unul din cei mai iubiți fotbaliști din istoria Bătrânei Doamne. Domiciliat în SUA de 18 ani, Leac a urmărit meciul alături de mai mulți coechipieri din anii de glorie.
„Suferinzi, așa cum suntem în Arad, fotbalistic vorbind, vreau să transmit tuturor un Paște fericit! Gândul meu e să aducem spectatorii la teren, așa cum am crescut aici și simt că trebuie. Și știu că și jucătorii care activează la noi în echipă simt la fel”, a spus Roland Nagy.

Recomandările redacției