lung1Gruparea condusă de Pavel Piroș a început cu dreptul play-off-ul și și-a făcut Paștele Fericit după ce a câștigat derby-ul cu Ineu. A început tare, cu arbitrul Nagy îngălbenindu-l pe Rusu la primul fault al meciului și determinându-i pe amfitrioni să se gândească de ce au avut din nou parte de o delegare din județul Alba, domiciliul contracandidatei Metalurgistul Cugir…
Miza s-a simțit, mai ales în dreptul Șoimilor, care au dorit să-și valorifice avantajul de gazde. Ineul s-a închis bine și a căutat să nu se lase dominată, așa că fiecare minge avea să fie jucată aprig. Zărăndanii au fost peri­culoşi când Cornea a pătruns în careu şi a tras la colţul scurt, iar mingea a lovit bara (12). Răspunsul pâncotanilor a venit după centrarea excelentă a lui Maghici, Stanciu a reluat cu capul din marginea suprafeţei de poartă, însă pe direcţia lui Cioară (29) şi primul act s-a încheiat alb.
Cuedan a mutat la pauză cu Burian, trimis în ofensivă, iar Stanciu a coborât în linia mediană. Atacurile Şoimilor au prins vigoare şi a căzut şi aşteptatul prim gol: Bulzan a executat o lovitură de colţ pentru o reluare excelentă a lui Remus Lung, mingea s-a dus la rădăcina barei, 1-0 (62). Bulzan i-a cedat apoi locul lui Dubeştean, care l-a imitat cu centrare de gol din corner, omul decisiv fiind de această dată golgeterul Alin Mihai, 2-0 (72).
„Ştili” Abrudean a mutat cu Alin Drăgan şi Ghergar, dar Pâncota a făcut totul să nu-şi pericliteze victoria, ceea ce s-a şi întâmplat. Momentul bun al vizitatorilor a venit prea târziu, cu un minut înainte de final, la foarfeca lui Georgiu din mijlocul suprafeţei de pedeapsă, prinsă de Irimia cu siguranţă.
Rămâne un start bun al alb-negrilor din Podgorie, a căror victorie a avut un moment trist, Adi Rusu s-a accidentat în minutul 75 și a părăsit terenul pe targă…
Pîncota: Irimia – Iovan (46 Burian), Lengyel, Lung, Vițu  – Maghici, Rusu (75 Mitu), Issa, Bulzan (70 Dubeştean) – Stanciu, Alin Mihai (84 Sg. Pop).
Ineu: Cioară – Nicolau, Bier, Țoca – Cornea, Francescu, Necșulescu (64 Drăgan), Tătar – Kocsis, Georgiu – Băd (73 Ghergar).
Arbitri: Vladimir Nagy – Florin Potora (ambii Aiud), Patricia Samsudean (Timișoara).
Observatori: Dinu Lucaciu (Jibou), Romeo Malac (Timișoara)

Recomandările redacției