blocUn bloc de pe strada Căpitan Ignat din municipiul Arad a fost debranşat de la reţeaua de electricitate de o lună, iar locatarii acuză fostul administrator că nu a plătit facturile la distribuitorul de energie electrică.
Oamenii care locuiesc în blocul de pe strada Căpitan Ignat nr. 56 au spus că fostul administrator ar fi fugit cu banii strânşi pentru plata facturilor restante.
Blocul are un contor comun pentru toate cele 19 familii, iar locatarii spun că administratorul a adunat aduna banii pentru a achita factura la electricitate, însă nu ar mai fi făcut plăţi în ultimele luni, restanţa ajungând la 25.000 de lei.
„Fostul administrator nu ştim ce a făcut cu banii, dar nu a plătit. Noi avem chitanţe, am fost de buna credinţă, am plătit. Acum suntem ca într-un ghetou. Suntem nevoiţi să folosim lumânări şi lanterne pe timp de noapte“, a spus una dintre locatare.
Locatarii spun că administratorul ar fi fugit cu banii de utilităţi colectaţi şi de la alte asociaţii care îl angajaseră.
„Anul trecut, în august, pe motiv de neplată, au venit cei de la ENEL şi au debranşat blocul de la contorul electric. Există un singur contor pe tot blocul. Fostul administrator l-a branşat, ilegal, la loc. În decembrie, a descoperit cei de la ENEL şi a dat contorul jos. Fostul administrator iar i-a legat la loc. Au venit cei de la Electrica, a descoperit şi a tăiat curentul de la stâlp“, a spus un alt locatar al blocului de pe strada Căpitan Ignat.
Înainte de Paşte, familiile au adunat din nou banii necesari pentru plata facturilor, achitând restanţele la distribuitorul de energie electrică, însă deocamdată nu au fost rebranşaţi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectroratului Judeţean de Poliţie Arad, Ovidiu Liber, a declarat că pe numele administratorului a fost depusă o sesizare comună a păgubiţilor, fiind deschis un dosar de cercetare penală, dar încă nu a fost făcută încadarea juridică a faptei.

Recomandările redacției